SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Valverde firmarà per tres anys

L’anunci oficial serà dilluns, després de la final de Copa amb l’Alabès, i arribarà al Barça amb el seu propi cos tècnic || L’Athletic va fer oficial ahir que no continuarà la temporada vinent

Ernesto Valverde, el ‘Txingurri’, serà el substitut de Luis Enrique al FC Barcelona.

Ernesto Valverde, el ‘Txingurri’, serà el substitut de Luis Enrique al FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ernesto Valverde serà el pròxim entrenador del FC Barcelona. El Txingurri, de 53 anys, serà el substitut de Luis Enrique, encara que l’anunci oficial per part del club blaugrana no es farà fins dilluns vinent, un cop disputada, dissabte, la final de la Copa del Rei. Valverde, que ha dirigit l’Athletic durant les quatre últimes temporades, firmarà per dos temporades, amb opció a una tercera, i arribarà amb el seu propi cos tècnic: Jon Aspiazu com a segon entrenador i José Antonio Pozanco com a preparador físic.

El tècnic té previst acomiadar-se avui del seu club en una roda de premsa amb el president

L’Athletic Club va fer oficial aquest dimarts que Valverde no seguirà la temporada vinent a l’entitat.El club basc ho va confirmar a través dels seus canals de comunicació i va apuntar que “Ernesto Valverde no continuarà com a entrenador del primer equip de l’Athletic Club en la campanya 2017-2018”.

El tècnic, nascut a Viandar de la Vera, a Càceres, acaba així la seua segona època com a entrenador de l’Athletic, equip del qual també va ser jugador, que ha durat quatre anys.El tècnic, acompanyat del president Josu Urrutia, se n’acomiadarà avui, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a la sala de premsa José Iragorri de San Mamés.

Valverde ha posat fi a la segona etapa com a tècnic a l’Athletic Club, una època que suma quatre anys en el càrrec, amb un títol de Supercopa, una final de la Copa del Rei i almenys tres classificacions per a competicions europees, entre les quals una per a la Lliga de Campions, com a principal bagatge. Serà una quarta classificació, si el Barcelona guanya dissabte la Copa del Rei davant de l’Alabès, ja que l’Athletic ha finalitzat la Lliga en la setena posició, però el títol blaugrana li donaria una plaça a l’Europa League.

El Txingurri deixa el club de la seua vida com el tècnic amb més partits dirigits, un total de 306, si se sumen les dos etapes, en els quals ha aconseguit 140 victòries (45,75 per cent), a una del rècord històric del tècnic Javier Clemente, 68 empats (22,22 per cent) i 98 derrotes (32,02 per cent).

El Barcelona ha optat pel tècnic del conjunt basc, descartant altres candidats i valorant el fet que Valverde té també el planter com a filosofia.

tracking