SEGRE

ESPORTS

Sense perdó per a Messi

El Suprem confirma la condemna a 21 mesos de presó per delicte fiscal que l’Audiència de Barcelona va imposar al futbolista || En principi no entrarà a la presó i el pare veu rebaixada la seua

Leo Messi i el seu pare, el dia que van ser jutjats a l’Audiència de Barcelona.

Leo Messi i el seu pare, el dia que van ser jutjats a l’Audiència de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Suprem va confirmar aquest dimecres la condemna a 21 mesos de presó per delicte fiscal que l’Audiència de Barcelona va imposar a Leo Messi, mentre que, malgrat que condemna també el seu pare, Jorge Messi, en aquest cas rebaixa la pena a 15 mesos per reparació del mal.

La Sala Penal considera Messi i el seu pare culpables de tres delictes contra la Hisenda Pública, per haver defraudat 4,1 milions d’euros obtinguts de l’explotació dels seus drets d’imatge. Els delictes van ser comesos entre el 2007 i el 2009 mitjançant un entramat de societats interposades.

Josep Vives, portaveu de la junta blaugrana, va reiterar aquest dimecres el suport total del club al jugador i la seua família

La rebaixa a Jorge Messi es deu al fet que va retornar a Hisenda part dels diners defraudats. Aquesta atenuant ja va ser aplicada al futbolista per l’Audiència de Barcelona i ara el Suprem assenyala que també ha de ser aplicada al pare (castigat com a cooperador necessari). A part de la pena de presó, la condemna inclou multes de 2 milions d’euros al futbolista i d’1.395.000 euros al seu pare.

La sentència no implicarà l’ingrés dels Messi a la presó amb gairebé total seguretat, encara que l’última paraula serà de l’Audiència de Barcelona, el tribunal signant de la sentència confirmada pel Suprem en el fonamental.

Un dels aspectes que nega el Suprem és que Messi actués de manera ignorant: “No estem davant d’un cas d’error invencible en el coneixement de la norma, sinó davant de la intel·ligència que busca anul·lar les dificultats que el desconeixement d’aquesta suposava per aconseguir l’objectiu d’esquivar-la.” El portaveu de la junta directiva del Barcelona, Josep Vives, va reiterar el “total suport” del club. “Aquesta mateixa tarda, el president Josep Maria Bartomeu s’ha posat en contacte amb Jorge Messi per mostrar el suport a tota la família”, va explicar.

Apunts

En una entrevista.

Xavi diu que va amb la Juve en la final del dia 3.

 Xavi Hernández afirma, en una entrevista que publica la revista alemanya Sport Bild, que el dia 3 donarà suport a la Juve. "Com a barcelonista, naturalment, no puc anar amb el Reial Madrid. Sempre ha sigut així: si al Madrid li va bé, al Barcelona li va malament. O sigui, que estic amb la Juve. Crec que s’ho mereix després del que ha mostrat en els últims anys”, va assenyalar Xavi.

Per la final de Copa.

Prohibeixen camions al voltant del Calderón.

Més de 2.500 efectius participaran en el dispositiu de seguretat de la final de la Copa del Rei, que juguen dissabte que ve el Barcelona i l’Alabès a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, pels voltants del qual no podran circular camions de més de 3.500 quilos de pes. S’ha tingut en compte no només que es tracta d’un partit d’alt risc i el nivell 4 d’alerta antiterrorista en el qual es troba Espanya, sinó també que hi haurà un ple absolut.

Sobre el partit. 

Samarreta especial del Barça al Calderón.

 El Barcelona lluirà una samarreta especial en la final de dissabte. L’equipament lluirà al pit el nom dels dos clubs, la data de la final i el nom de l’estadi, el Vicente Calderón, a banda de l’habitual logo de la Copa a la màniga i al pit.

Lesionat al febrer.

Aleix Vidal torna als entrenaments.

El defensa Aleix Vidal, de baixa per lesió des del febrer passat, va ser la novetat en l’entrenament que va fer aquest dimecres el Barça per començar a preparar la final de la Copa del Rei. 

Ronaldinho, a l’entrenament del seu exequip  La presència de Ronaldinho va ser la gran sorpresa a l’entrenament que va fer aquest dimecres el Barcelona. L’exjugador blaugrana va anar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per donar ànims als seus excompanys de cara a la final de la Copa del Rei que jugaran dissabte al Vicente Calderón davant de l’Alabès. Ronaldinho va mostrar molta complicitat amb Leo Messi, que era un dels seus inseparables durant l’etapa del brasiler al Barça. Al veure Ronaldinho, Messi es va dirigir cap a ell i es van fondre en una abraçada i van estar parlant una bona estona, davant la mirada de Luis Enrique. També va saludar amb efusivitat Neymar, amb qui va xarrar de forma distesa durant uns minuts.

Leo Messi i el seu pare, el dia que van ser jutjats a l’Audiència de Barcelona.

Leo Messi i el seu pare, el dia que van ser jutjats a l’Audiència de Barcelona.EFE

tracking