SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Detecten possibles manipulacions en 50 partits de Segona B i Tercera

La denúncia ha estat comunicada a la Lliga perquè prengui mesures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Federbet, organització d’operadors d’apostes dedicada al control de les cotitzacions arreu del món, ha comunicat a la Lliga de Futbol Professional (LFP) la sospita que almenys cinquanta partits de Segona B i Tercera divisió, jugats les dos últimes temporades, han pogut ser manipulats per afavorir les apostes esportives per internet, segons va informar el diari El País en l’edició d’ahir.

La denúncia posa de manifest que almenys hi ha un partit anòmal cada jornada, encara que la gran majoria, uns quaranta-sis, s’acumulen en la temporada actual. Una de les últimes alarmes de Federbet va saltar fa dos setmanes, en el partit Atlètic Espeleño-Betis B de la Tercera divisió, que va acabar 1-7 i va donar la primera plaça del Grup X al conjunt sevillà.

Només aquesta temporada han sigut 46 partits, entre els quals el Barça B-Eldenc que va destapar l’escàndol

Amb cada alerta, la Lliga de Futbol Professional obre una investigació i, si veu indicis que corroborin els temors, ho denuncia a la Policia, afegeix la mateixa informació.

L’escàndol del FC Barcelona B-Eldenc, partit que va finalitzar 12-0 i que va suposar la detenció de diversos jugadors del conjunt alacantí per un presumpte cas de manipulació, va provocar un gran escàndol mediàtic. També se sospita del partit entre el Marchamalo i el Toledo B disputat l’abril del 2016.

La creixent vigilància de les cases d’apostes europees, que estan obligades a comunicar els moviments sospitosos, han fet emigrar aquesta pràctica a cases xineses i asiàtiques en general, que escapen a qualsevol control. Per tot plegat, les categories inferiors estan agafant fama de corruptes i, a més, s’ha comprovat que una important xifra de jugadors d’aquestes divisions aposten regularment a través d’internet.

Val a recordar que el Lleida Esportiu prohibeix als seus jugadors, per contracte, qualsevol tipus d’aposta per evitar possibles irregularitats. El club té des de l’any 2015 un canal oficial d’apostes que és, a més, patrocinador, LleidaBet, operat per una firma de prestigi com és William Hill.

tracking