SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Hisenda denuncia Cristiano

Davant de Fiscalia, al veure indicis de delicte fiscal del jugador del Reial Madrid per haver defraudat 15 milions d’euros || El portuguès s’arrisca a penes d’entre 5 anys i 15 mesos de presó

Cristiano s’enfronta a un procés similar al que ha estat sotmès el blaugrana Messi.

Cristiano s’enfronta a un procés similar al que ha estat sotmès el blaugrana Messi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària considera que Cristiano Ronaldo hauria pogut defraudat 15 milions d’euros, que va deixar de pagar pels seus drets d’imatge entre els anys 2011 i 2014. Per aquesta raó, ha enviat l’expedient de la inspecció al jugador portuguès del Reial Madrid a la Fiscalia de Madrid, la Secció de Delictes Econòmics de la qual haurà de decidir ara si hi ha prou causa per presentar una querella per frau fiscal o es queda en una infracció administrativa per absència de dol.

En el primer cas, el jugador portuguès correria el risc de ser condemnat a penes de presó que podrien anar dels 15 mesos als cinc anys. En el segon, només estaria obligat a pagar pels imports i els tipus impositius adequats, més els corresponents interessos i sancions.

Encara que en principi es va parlar d’un frau de 8 milions, Hisenda eleva la quantitat presumptament defraudada a 15, que cal sumar als 5,6 milions que el jugador va abonar en la seua declaració corresponent a l’exercici 2014 amb la intenció de regularitzar la seua situació, quan va aportar també tots els seus contractes. L’Agència Tributària estima que no va pagar pels drets d’imatge entre els anys 2011 i 2013 o que ho va fer en un percentatge molt inferior al que es requeria.

El sindicat de tècnics del ministeri d’Hisenda (Gestha) considera “encertada” la denúncia de l’Agència Tributària a la Fiscalia pel presumpte delicte fiscal del jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, encara que va lamentar la “demora” d’Hisenda, perquè arriba a escassos dies del 30 d’aquest mes, data en què prescriuria penalment el delicte comès el 2011.

Apunts

Andrés Iniesta. 

“Pot ser que no em retiri al Barça”.

El capità blaugrana Andrés Iniesta, que finalitza contracte el 2018, va dir a RA C1 que “la meua intenció, mínimament, és complir el contracte que tinc, i això és el que vull fer. Hi ha possibilitats que no em retiri al Barça. No estic dient que hagi de renovar o no”.

Reial Madrid i Míchel.

LaLiga denuncia insults al Camp Nou

. LaLiga ha enviat un escrit de denúncia al Comitè de Competició i a Antiviolència per càntics durant el partit Barcelona-Eibar dirigits contra el Reial Madrid i contra l’exmadridista Míchel.

Relleu de Berizzo.

Unzué, a prop de ser l’entrenador del Celta.

Juan Carlos Unzué, fins al 30 de juny segon de Luis Enrique, guanya punts per convertir-se en el substitut d’Eduardo Berizzo al Celta.

Destinació turística.

L’Espanyol farà difusió de Catalunya.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i el conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, van firmar aquest dijous un acord amb l’objectiu de promocionar Catalunya.

Laporta, exonerat de l’acció de responsabilitat L’expresident del Barça Joan Laporta ha estat exonerat de l’acció de responsabilitat social. L’Audiència de Barcelona va ratificar aquest dijous la decisió del jutjat de primera instància del 2014. L’Audiència va desestimar amb la seua decisió el recurs interposat pels actuals dirigents del FC Barcelona contra diversos membres de l’anterior junta directiva. Encara és possible un recurs de cassació, si es donessin els requisits legals, indica la sentència. Curiosament, la notícia va arribar el mateix dia que Sandro Rosell, el seu gran enemic i propulsor de la querella, declarava a Madrid davant de l’Audiència Nacional per un delicte de blanqueig de capitals i associació criminal. L’apel·lació del Barça va ser presentada contra Maria Elena Fort, Xavier Sala i Martín, Josep Ignasi Macià, Rafael Yuste i Joan Laporta, després d’haver arribat a un acord altres membres de la junta anterior amb l’actual directiva. Amb aquesta sentència, els esmentats queden exempts de nou de fer front als 47,6 milions d’euros que la junta de Bartomeu atribuïa a suposades pèrdues generades sota el mandat de Laporta entre els anys 2003 i 2010. El Barça va emetre aquest dijous un comunicat en el qual mostrava la seua disconformitat amb la resolució judicial i decidirà què fa en la reunió del pròxim dilluns 29.

tracking