SEGRE

BÀSQUET CAMPIONAT D'ESPANYA CADET

Lleida viu el bàsquet

Els seleccionadors estatals destaquen l’assistència de públic als partits del torneig cadet || Scariolo no descarta el lleidatà Oriola per a l’Eurobàsquet

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els seleccionadors estatals de bàsquet masculí van destacar aquest dijous l’enorme resposta de públic que han tingut els partits del Campionat d’Espanya cadet que es disputen durant aquesta setmana a Lleida i Torrefarrera. Sergio Scariolo, tècnic de la selecció absoluta, va manifestar sobre això que “parlar d’una sorpresa en la resposta del públic significaria que hi havia expectatives baixes i no és així.

És una ciutat de bàsquet des de sempre i, encara que com totes les ciutats petites ha tingut moments d’auge i també baixos en aquest esport, hi ha hagut una resposta a l’altura de la seua tradició”.

Joaquín Prado, extècnic de l’Actel Força Lleida i seleccionador sub-18, va manifestar que “està sent un campionat amb un nivell molt alt, amb equips molt treballats, amb clubs que cuiden molt el planter. A més, estic orgullós de la resposta que ha tingut Lleida, amb pavellons fins i tot plens”, va afegir l’ara tècnic del Navarra sobre el partit Madrid-Unicaja, que va omplir dimecres la grada del pavelló de Pardinyes.

Scariolo es va reunir aquest dijous a Lleida amb Prado i la resta de tècnics de les seleccions masculines per planificar el calendari d’aquest estiu, atapeït de tornejos internacionals. Entre aquests, hi ha l’Eurobàsquet, que es juga del 31 d’agost al 17 de setembre, i per al qual Scariolo no descarta convocar el pivot lleidatà Pierre Oriola, del València. “Pierre és un dels jugadors que estem seguint i més tenint en compte que tindrem dos equips”, en relació amb el conjunt que es concentrarà durant les dates FIBA d’aquest any.

Barça, Madrid, Gran Canària i Canterbury, a semifinals Barça, Madrid, Gran Canària i Canterbury es van classificar aquest dijous per a les semifinals del Campionat d’Espanya cadet, que es disputaran avui al Barris Nord. Els blaugranes es van imposar a l’Indautxu per 85-43 i avui a les 17.00 s’enfrontaran al Gran Canària per un lloc a la final, després que els grocs superessin en la seua eliminatòria de quarts el Joventut (75-84). Per la seua part, el Madrid es va classificar després d’imposar-se al Betis (88-56) i el seu rival en semifinals serà el Canterbury canari, que es va desfer del Saragossa (69-78). El partit entre els dos es jugarà a les 19.00. Demà a les 12.00 es disputarà al Barris Nord la final del campionat.

Els tècnics de les seleccions estatals es van reunir ahir per preparar el calendari internacional.

Els tècnics de les seleccions estatals es van reunir ahir per preparar el calendari internacional.RTFCB

tracking