SEGRE

CICLISME GIRO D?ITÀLIA

Quintana aguanta de líder

El colombià va ser cinquè en una etapa guanyada per Pinot || Fins a sis corredors arriben a la contrarellotge final d’avui separats per 1,3 minuts

Thibaut Pinot celebra la victòria d’ahir en la penúltima etapa del Giro.

Thibaut Pinot celebra la victòria d’ahir en la penúltima etapa del Giro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Thibaut Pinot (FDJ) va superar a l’esprint el rus Ilnur Zakarin (Katiuixa), que ocupa la cinquena plaça a la general, en la vintena i penúltima etapa del Giro d’Itàlia, de 190 quilòmetres, entre Pordenone i Asiago, en la qual el colombià Nairo Quintana (Movistar) va acabar cinquè i va defensar la maglia rosa de líder. Pinot es va endur la victòria en els últims metres, després d’avançar Zakarin i Vincenzo Nibali (Merida), en un tram final de gran intensitat, en el qual l’italià Domenico Pozzovivo (AG2R) va arribar quart.

Quintana va defensar la seua maglia rosa, mentre que l’holandès Tom Dumoulin (Sunweb) es va classificar desè, després de tornar a patir molt en les pujades, i necessitarà una gran remuntada avui en la prova contrarellotge que tancarà el Giro del Centenari.

Mai en les seues noranta-nou edicions la Carrera Rosa havia arribat a l’última etapa amb una classificació general tan ajustada, ja que hi ha fins a sis corredors separats per 1.30 minuts, la qual cosa ho deixa tot obert en la lluita per coronar-se a Milà.

Quintana suma ara 39 segons d’avantatge sobre Nibali, 43 sobre Pinot i 53 sobre Dumoulin; també compten amb opcions de triomfar Zakarin, que està a 1.30 minuts de distància, i Pozzovivo, que està a 1.21 del colombià. Falten 29,3 quilòmetres perquè conclogui el Giro del Centenari a la plaça del Duomo de Milà i tot està encara per decidir-se.

Dumoulin és el corredor que més avantatge pot treure de la contrarellotge, però necessitarà una prova d’alt nivell, ja que els seus perseguidors han demostrat que estan encara en bona forma i que compten amb les energies necessàries per imposar-se.

tracking