PIRAGÜISME ESLÀLOM

Núria Vilarrubla, or a la Seu

La urgellenca s’imposa a la prova de C1 de la Copa del Món, en la qual Van der Knijff acaba desena || Dani Marzo i Jesús Pérez són onzens en C2 i David Llorente és bronze en ‘extreme kayak’

Núria Vilarrubla, al podi al costat de l’australiana Jessica Fox i l’austríaca Nadine Weratschnig, plata i bronze en C1.AGUSTÍ CUCURULLS

Núria Vilarrubla va aconseguir ahir la medalla d’or a la prova de C1 de l’última cita de la Copa del Món d’eslàlom, que es disputa al Parc Olímpic, al superar la campiona mundial Jessica Fox. La urgellenca va ser molt superior als rivals i va finalitzar la prova amb un temps de 108.37, amb la qual cosa va superar l’australiana en 2.52 i en 4.64 l’austríaca Nadine Weratschnig, que va aconseguir la medalla de bronze. Gràcies a l’or, Vilarrubla acaba la Copa del Món en quarta posició, a només quatre punts de Weratschning, mentre que Fox va superar la txeca Tereza Fiserova, que a la Seu no va entrar a la final. La lleidatana va manifestar després de la cita que “afrontem la part final d’aquesta temporada i estic molt contenta de sortir reforçada d’aquesta prova, a casa i compartir-ho amb els meus, que és el més important”. Amb la mirada posada en la pròxima cita, els Mundials, del 26 de setembre a l’1 d’octubre, Vilarrubla va dir que el triomf li dóna “un plus d’energia per seguir confiant en el que treballem”. Per la seua part, la també lleidatana Annebel van der Knijff va ser desena, a 14.76 de Vilarrubla. La basca Klara Olazabal no va aconseguir el pas per a la final, a l’acabar tretzena a les semifinals. En C2 masculí, els lleidatans Dani Marzo i Jesús Pérez van acabar en onzena posició a les semifinals, la qual cosa els va impedir estar en la lluita per les medalles. L’or en aquesta modalitat va ser per als alemanys Robert Behling i Thomas Becker. En el K1 masculí, Joan Crespo va acabar en cinquè lloc, David Llorente va acabar setè i Samuel Hernanz no va aconseguir entrar a la final. Llorente també va competir en la prova d’extreme kayak, en què va aconseguir la medalla de bronze.

L’última cita de la Copa del Món d’eslàlom acaba avui diumenge amb les semifinals i finals de K1 femení i C1 masculí. En la prova de K1, que arrancarà a les 10.00 amb les semifinals, hi haurà la lleidatana Marta Martínez i la basca Maialen Chourraut, establerta a la Seu des de fa anys. Ander Elosegui serà l’únic representant en la competició de C1.