Oriola s'estrena amb un bronze

Pierre Oriola celebra la medalla amb Sastre, Willy, Juancho i Vives.

Pierre Oriola celebra la medalla amb Sastre, Willy, Juancho i Vives.FEB

El lleidatà Pierre Oriola va tancar ahir una temporada de somni. Després de conquerir l’ACB amb el València i fitxar per l’anhelat Barça, el tarragoní es va penjar la medalla de bronze de l’Eurobàsquet, després que Espanya vencés Rússia per 93-85 a la final de consolació, un triomf al qual va contribuir amb cinc punts i que va servir per homenatjar el capità, Juan Carlos Navarro, en el partit de comiat de la selecció, que va sumar la sisena medalla consecutiva en tornejos continentals i la novena en els últims deu disputats.

Espanya va començar forta i al minut 7 ja doblava el rival (15-7), un marcador que es va eixamplar a l’equador del segon quart (32-17) amb un parcial d’11-0. La defensa mixta ofegava una Rússia castigada per les pèrdues, però que va saber remar a contracorrent per no despenjar-se del partit. Després del descans, la circulació dels de Bazarevitx va millorar i van començar a atansar-se al marcador. Els triples van entrar i els nervis van paralitzar Espanya, que a més va veure com Ricky Rubio marxava als vestidors per dos faltes antiesportives. L’altíssim ritme anotador dels russos retallava distàncies a marxes forçades, i assolia els 57 punts a la segona meitat.

Amb tan sols dos punts de diferència en el marcador (78-76, min. 37), els de Scariolo van serrar les dents i amb un robatori de Sergio Rodríguez i una cistella de San Emeterio van aconseguir reprendre la calma. Després Marc i Pau es van encarregar d’ajusticiar una Rússia combativa que va nadar per morir a la riba i que continua sense pujar al podi des del 2011. Sí que hi va pujar Espanya, que ja acumula sis Eurobàsquets seguits sense baixar, acomiadant amb un bronze un Navarro que es retira amb deu medalles a l’esquena.