SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Tots contra Marc Màrquez

El lleidatà, guanyador de quatre dels últims cinc mundials de MotoGP, serà el rival a batre al campionat que arranca diumenge a Qatar || Les Ducati de Dovizioso i Lorenzo, els grans enemics

Tots contra Marc Màrquez

Tots contra Marc Màrquez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Honda RC 213 V) tornarà a ser el rival a batre en un Mundial de MotoGP que es posa en marxa aquest diumenge a Qatar. El pilot de Cervera, amb quatre títols mundials guanyats de la categoria reina les últimes cinc temporades, surt amb la pressió de reeditar la corona amb el permís d’un bon nombre de pilots, entre ells l’incombustible Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1). No s’ha d’oblidar tampoc el company de l’italià, Maverick Viñales, Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18), el seu propi company a l’equip Repsol Honda, Dani Pedrosa i, sobretot, l’italià Andrea Dovizioso i la Desmosedici GP18, que va ser qui va lluitar l’any passat per la corona fins a l’última cursa.

“Estic molt content que finalment hagi arribat l’inici del Mundial. Sembla que serà una temporada molt competida, començant per la primera cursa a Qatar, que és únic en comparació amb els altres circuits i sabem que no és dels més fàcils per a nosaltres”, va apuntar el lleidatà, que no descarta sorpreses. “Havent-m’hi entrenat fa tan poc sabem que hi ha diversos pilots que van molt ràpid, separats per tot just dos o tres centèsimes, així que la carrera pot ser molt emocionant i diumenge podrà passar qualsevol cosa”, va advertir.

“És únic en comparació amb la resta i sabem que no és dels més fàcils per a nosaltres”

Márquez va recordar que a l’últim test realitzat a Losail es van concentrar principalment “a intentar tenir un ritme amb pneumàtics gastats al més similar possible” al dels rivals i que no es van veure “tan lluny”. “Serà una temporada llarga i seguirem treballant en la configuració de la nostra moto per treure el màxim partit de cada situació que es doni en el dia de la cursa”, va sentenciar el quatre vegades campió del món de la categoria reina.

D’altra banda, el motociclisme espanyol tornarà a ser majoria a la graella de sortida de MotoGP. D’un total de vint-i-quatre pilots, el 37,5 per cent d’ells, és a dir, nou, són de nacionalitat espanyola, i gairebé la meitat aspira al títol, mentre que Itàlia és la segona potència amb una representació més àmplia, amb cinc pilots.

“Està clar que és un any important per a mi. Estic molt centrat. La pretemporada ha començat molt bé, però no s’ha de confiar perquè de la pretemporada a la primera cursa pot canviar molt, també perquè Qatar és un circuit molt particular. Però ja és positiu començar bé. Tenim les coses clares i em sento preparat per començar”, va explicar en aquest sentit recentment el petit de la saga.

Àlex parteix amb el títol com a objectiu de la quarta temporada en Moto2 Àlex Màrquez afrontarà la quarta temporada a la categoria de Moto2, que hauria de ser la de la confirmació. Després de batallar en la passada pel Top3 –finalment va acabar quart– i aconseguint sis podis, entre els quals tres victòries, les primeres que aconseguia en la cilindrada intermèdia, el lleidatà surt ja d’inici amb l’objectiu de conquerir el títol, que seria el segon després del de l’any 2014 en Moto3.

tracking