SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Mor als 76 anys Manolo Buján, un mite de la UE Lleida

El que va ser jugador i entrenador, tot un mite en la història de la UE Lleida, mor als setanta-cinc anys || Va jugar 312 partits en deu temporades i va exercir diversos càrrecs al desaparegut club

Manolo Buján també va exercir com a entrenador en diverses etapes.

Manolo Buján també va exercir com a entrenador en diverses etapes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol lleidatà plora Manolo Buján, una autèntica llegenda en la història de la UE Lleida, que va morir ahir als 75 anys. Albert Esteve, president del Lleida Esportiu, club que ahir es va sumar al dol per la pèrdua a través dels seus perfils oficials, va obrir la roda de premsa amb un record cap a Buján i cap a Víctor González, extècnic de la casa que va morir fa uns quants dies i va transmetre el condol als familiars.

Nascut a la localitat de Monforte de Lemos (Lugo) el 12 de maig del 1942, Manolo Buján va arribar al Lleida la temporada 67-68, cedit pel Sabadell, i es va establir definitivament a la ciutat. Va ser jugador, entrenador, secretari tècnic i segon entrenador en diverses etapes i, per la seua dedicació al club, es va convertir en un mite i pel seu caràcter afable es va guanyar l’afecte de tots els aficionats. Com a futbolista va jugar deu temporades a la UE Lleida, fins a la 76-77, i va disputar un total de 312 partits. En l’última temporada ja va fer d’entrenador durant tres partits, quan va substituir Jordi Solsona. La 79-80 va ser entrenador després de la destitució de Martín Esperanza; la 80-81 va suplir Luis Aloy, i la 2006-07, a Boquerón Esteban. El va dirigir la 1981-1982 i va ser segon diverses vegades. També va entrenar Andorra, Fraga, Binèfar i Barbastre. L’enterrament serà avui, a les 11.15 hores, a Sant Ignasi de Loiola.

El Lleida inicia les obres del futur Museu Mario Duran i crearà una fundació en les pròximes setmanes

Esteve va anunciar l’inici de les obres del Museu Mario Duran, que ocuparà una superfície entre “150 i 200 metres quadrats”, repartits en diversos nivells. També la creació de la futura Fundació del Lleida, que tindrà una dotació de 30.000 euros. Esteve va explicar que el Museu costarà 125.000 euros, que assumeix el club, i va quantificar en 285.000 euros el que ha invertit en el Camp d’Esports en set anys, a més dels 102.000 dels nous marcadors.

tracking