SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Un detingut per la pedrada al mosso

Un jove de 21 anys d’Alpicat és el presumpte autor de l’agressió durant els incidents a l’exterior del Camp d’Esports entre seguidors del Lleida i de l’Hèrcules a l’acabament del partit || Aquest matí declara davant del jutge

Dos companys atenen l’agent dels Mossos que va ser ferit per una pedrada després del partit.

Dos companys atenen l’agent dels Mossos que va ser ferit per una pedrada després del partit.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí el presumpte autor de la pedrada que va ferir un agent de la policia autonòmica a l’exterior del Camp d’Esports el 27 d’octubre passat, després del partit entre el Lleida Esportiu i l’Hèrcules. El detingut és un veí d’Alpicat de 21 anys, que ahir va prestar declaració i està previst que aquest matí passi a disposició judicial acusat d’un delicte d’atemptat i de lesions contra l’autoritat, segons va informar a SEGRE la policia.

Els Mossos, que feia diverses setmanes que avançaven en les investigacions, van procedir a la detenció després de comprovar que totes les indagacions incriminaven aquesta persona, arran d’haver obtingut diversos testimonis i revisar les imatges de les càmeres de seguretat a prop d’on es van produir els fets.

És acusat d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat i lesions, i a més hi ha aixecades actes

El delicte d’atemptat, segons l’article 550 del Codi Penal, és castigat amb penes de presó d’un a quatre anys i multa de tres a sis mesos si l’agressió fos contra autoritat i de presó de 6 mesos a 3 anys en els altres casos. En el cas del delicte de lesions, segons l’article 147.2 del Codi Penal, el càstig seria, si es tracta de lesions lleus, una multa d’1 a 3 mesos.

Els incidents es van produir a l’exterior del Camp d’Esports al costat de la zona de Gol Sud, entre avinguda Doctor Fleming i el carrer Pintor Morera i Galícia, quan seguidors del Lleida es van enfrontar verbalment amb uns 70 aficionats de l’Hèrcules, quan aquests abandonaven l’estadi protegits pels agents. Hi va haver encreuament d’insults i la tensió es va disparar quan un aficionat visitant va enarborar una bandera espanyola. Els Mossos van carregar llavors amb les porres contra seguidors del Lleida i alguns d’ells van llançar pedres i llaunes als agents.

A conseqüència d’aquest enfrontament hi va haver dos ferits: el referit agent, de 47 anys, que va resultar lesionat amb una pedrada i que presentava una contusió que li va produir una fractura al nas que li va fer perdre el coneixement, i un altre mosso que va rebre un cop de puny a la cara. Tots dos van ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova, on van ser donats d’alta al cap de poques hores d’ingressar.

Els agents van actuar ràpidament per provar de detenir l’autor o autors de les agressions i van identificar un seguidor del Lleida, però en el seu cas va ser per increpar l’autoritat i no per agressió.

Segons va poder saber aquest diari, els Mossos tenen previst aixecar diverses actes, a més de la detenció que es va dur a terme ahir, entre altres seguidors del Lleida presents en els incidents.

Durant el partit no es van produir aldarulls, encara que hi va haver càntics i insults entre aficions, ja que tal com estableix el pla de seguretat, els aficionats de l’Hèrcules van ser reclosos a la grada de Gol Sud, aïllats de la resta d’espectadors per evitar possibles enfrontaments físics.

En aquest sentit, cal recordar que en el següent partit que va jugar el Lleida al Camp d’Esports, després del de l’Hèrcules, els Mossos d’Esquadra van fer escorcolls a membres del grup d’animació Rudes Lleida als accessos al Gol Nord. Va ser abans del partit contra l’Alcoià, el dia 11 passat, i com va avançar aquest diari, que la policia autonòmica va aixecar acta i va procedir a la identificació en alguns casos. De fet, van entrar a l’estadi amb el partit ja començat.

tracking