SEGRE

FUTBOL ENTITATS

Subirà deixa 26 anys després l'Atlètic Segre

Dels quals 25 ha estat directiu i des de fa dos, president || A partir de diumenge el rellevarà David Romaní

Josep Antoni Subirà, ahir a les instal·lacions de l’Atlètic Segre.

Josep Antoni Subirà, ahir a les instal·lacions de l’Atlètic Segre.X.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Antoni Subirà, actual president de l’Atlètic Segre i directiu del club des del 1994, cessarà en les seues funcions aquest diumenge 30 de juny. Subirà, que ja va comunicar la seua decisió de forma oficial a la junta el març passat, es desvincularà completament de les seues responsabilitats directives perquè, segons ell, “ja he complert una etapa”.

Subirà va arribar a la directiva del club el 1994 sota la presidència de Josep Maria Culleré i el 2003 va assolir la vicepresidència sota el mandat de Ramon Farrús. Després de la mort d’aquest el 31 de desembre del 2016 va accedir a la presidència, en la qual es va mantenir després de ser proclamada la seua candidatura el febrer del 2017 al no presentar-se cap alternativa i per petició dels mateixos integrants del seu equip directiu a tall de transició. “Ja vaig dir que només estaria tres anys dels sis de mandat que té la junta. Marxo satisfet i amb la consciència tranquil·la perquè qui agafi el relleu es trobarà un club consolidat en tots els sentits i amb patrimoni”, va explicar.

Durant els seus 26 anys al club i 25 com a directiu, l’Atlètic Segre ha passat de 12 equips a 33 i de 150 jugadors a 460, ha col·locat dos vegades gespa artificial, ha ampliat instal·lacions i va firmar el 1998 un conveni amb el Barça que li ha reportat 150.000 euros sense comptar els traspassos. Del club de Cappont han sorgit futbolistes de la talla del campió mundial i de l’Eurocopa, Joan Capdevila; l’exblaugrana Bojan Krkic; Bruno Saltor, recentment retirat en el futbol anglès; l’ex-Primera Fede Bessone; o Bojan Radulovic, autor de l’històric gol a Anoeta amb el Lleida.

Segons Subirà, el seu millor moment ha estat “veure el pas de tants jugadors que s’han format amb nosaltres i han arribat a fites importants. I d’altres s’han format com a persones i tots recorden el club amb afecte. És del que em sento més orgullós”. I, al contrari, el seu pitjor moment va ser la mort del seu antecessor Ramon Farrús. “Era un gran amic des de feia molts anys i va ser un moment molt difícil.” A Subirà el substituirà David Romaní, del qual el president sortint va dir que “com tots els que hem estat a la directiva té els seus fills jugant aquí i estima el club”.

Sobre si es desvincula totalment del club, Subirà va dir: “Vull marxar i primer s’ha de fer un pas al costat. No vull ser la persona que prengui decisions, ni sobre qui depengui l’estructura de l’entitat perquè li faria mal al club. Els projectes han de tirar endavant sense dependre de les persones que estiguin al capdavant.” Va descartar rotundament que s’incorpori a un altre club, malgrat que veu amb bons ulls el nou projecte de l’EFAC, en què participen empresaris amb vincles amb ell i són patrocinadors de l’entitat de Cappont.

Subirà va finalitzar anunciant que “la meua gran il·lusió i del club, encara que la instal·lació està bé, és col·locar una tribuna coberta i estic convençut que ho farem”. En aquest sentit, en el nou projecte de l’EFAC es contempla jugar partits al camp de l’Atlètic Segre.

tracking