SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida es queda sense ajuts de l'RFEF per deutes al fisc

Li corresponen 113.410 € i té deu dies hàbils per estar al corrent de pagament

El president del Lleida, Albert Esteve, al costat de l’escut de l’entitat al Camp d’Esports.

El president del Lleida, Albert Esteve, al costat de l’escut de l’entitat al Camp d’Esports.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha publicat la resolució provisional dels ajuts del programa Impuls 23 destinats als clubs de Segona B i Tercera divisió, en la qual manté en suspens els 113.410 euros concedits aquesta temporada al Lleida Esportiu en diversos conceptes, a causa que l’entitat no té regularitzada la seua situació ni amb l’Agència Tributària ni amb la Seguretat Social.

La quantitat paralitzada que li correspon al Lleida es desglossa en 40.000 euros per la participació en la primera ronda de la Copa del Rei, 7.000 per desplaçaments, 26.410 per arbitratges i 40.000 per foment del futbol base (comptar amb més de sis equips de categories de base federats). No obstant, l’RFEF supedita aquesta subvenció a la documentació pendent d’adjuntar: “Certificats d’estar al corrent de pagament amb Seguretat Social i Agència Tributària i informació per a suport econòmic.” S’ha de recordar que el Lleida Esportiu té una situació d’embargament per part d’Hisenda, com va publicar aquest diari el mes de juliol passat que, en aquell moment, ascendia a gairebé un milió d’euros, en concret 928.242,60.

A més, l’RFEF decideix concedir un termini de deu dies hàbils als clubs amb els diners retinguts perquè puguin presentar la totalitat de la documentació que es requereix o les al·legacions que estimin oportunes. En el cas que passin aquests dies sense que el Lleida hagi presentat la documentació requerida, l’RFEF entén que “renuncien als ajuts econòmics que els corresponguessin”. A més del Lleida, els clubs als quals també se’ls exigeix estar al corrent de pagament amb Hisenda i Seguretat Social són el Castelló i l’Hèrcules, i únicament amb l’Agència Tributària, el Reial Múrcia.

Les ajudes

La Federació Espanyola destina a través del programa Impuls 23 un import que ascendeix a més de 21 milions d’euros per als clubs de Segona B i Tercera. A més, l’organisme federatiu també reparteix ajuts a través dels programes Clàusula IX del Conveni de Coordinació i Drets audiovisuals de la Copa del Rei, per una quantitat propera als 27,2 milions d’euros per als clubs de les dos categories.

Al novembre, l’RFEF va presentar als clubs el programa Impuls 23 i l’associació ProLiga va instar al gener la Federació que repartís els ajuts.

tracking