SEGRE

ESNOTICIA

El Lleida Esportiu té un deute a Hisenda d'1,6 milions

El Lleida devia 1.637.430 euros al finalitzar el 2020 i Fiscalia va presentar una querella contra el club per frau a Hisenda || Les institucions diuen que no els donen ajuts a l'estar embargat

Un agent de la Guàrdia Civil ahir davant d’una de les portes d’accés a les oficines del club.

Un agent de la Guàrdia Civil ahir davant d’una de les portes d’accés a les oficines del club.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària va publicar el 28 de juny el setè llistat actualitzat de grans deutors –els que devien més d’un milió d’euros a Hisenda el 31 de desembre del 2020– i, entre ells, apareix el Lleida Esportiu amb un deute d’1.637.430,16 euros. De fet, l’Agència Tributària ja va notificar el juliol del 2018 a les empreses que col·laboraven amb el Lleida Esportiu que frenessin les aportacions davant de l’adopció de mesures cautelars a fi d’assegurar el cobrament dels deutes tributaris que poguessin resultar exigibles al club.

Aquest embargament preventiu, que afectava també els seus dos benefactors més grans, Paeria i Diputació, va ser posat en qüestió pel llavors president Albert Esteve (ara vocal) i dos anys després, el febrer del 2020, en roda de premsa, va comunicar que l’embargament s’havia aixecat feia un any.

Joan Oriol, al març, va dir que els contractes no es corresponien amb els salaris que pagava el club

Va mostrar uns papers des del seu seient que, segons ell, ho demostraven. El cert és que l’any següent la Paeria va tramitar una modificació pressupostària, que va eliminar entre altres partides l’ajuda anual al club de 165.000 euros per aquest deute contret amb Hisenda. I no l’hi ha tornat a donar. La versió del Lleida va ser que va renunciar el mateix club a la subvenció per discrepàncies sobre el model de conveni.

El motiu pel qual no rep la subvenció de la Diputació és el mateix. I en aquest cas s’ha d’afegir que la corporació provincial va reclamar al club que li tornés els 110.000 euros de la temporada 2015-16. Amb els interessos de demora la xifra total ascendia a 122.748 euros. La raó és que el club no va justificar algunes despeses.

El gener del 2020 va ser admesa a tràmit una querella de la fiscalia de Lleida contra el club per un presumpte frau a Hisenda i a la Seguretat Social per un valor de més de 250.000 euros. El presumpte frau s’hauria comès entre els anys 2014 i 2019 i es va detectar durant una inspecció de Treball.

Segons constava en aquesta denúncia, un total de vint jugadors i tres tècnics no estaven donats d’alta a la Seguretat Social. I seixanta-set futbolistes més i un tècnic estaven donats d’alta amb menys hores declarades que les reals. Albert Esteve, després d’advertir que el procés judicial seria llarg, va dir que l’entitat es defensaria i que el presumpte frau denunciat es devia a diferències de criteri amb Hisenda i Seguretat Social.

Mentre el deute al fisc ha anat augmentant temporada rere temporada, pel camí hi ha hagut un canvi d’empresa de manteniment de la gespa l’any passat, deixant un deute a l’anterior firma Royalverd de 600.000 euros, entre el que faltava per cobrar de l’obra (400.000 €) i del servei de manteniment (200.000 euros).

S’ha de recordar que el pagament de les obres es feia a través d’una subvenció anual de la Paeria de 73.661 euros fins al 2026 –com fixa el conveni aprovat el 2017–, però durant els últims anys el consistori va deixar de transferir l’ajuda al club perquè la normativa ho impedeix al tractar-se d’una entitat morosa amb Hisenda.

tracking