SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

L'empresa de manteniment de la gespa del Camp d'Esports de Lleida encara ha de cobrar 700.000 €

Royalverd segueix sense cobrar la gespa i el manteniment || La Paeria no pot pagar els 445.093 € que falten per la morositat del club i aquest deu 232.350 €

Una vista general de la nova gespa del Camp d’Esports l’abril del 2017.

Una vista general de la nova gespa del Camp d’Esports l’abril del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Royalverd, l’empresa gironina especialitzada en instal·lació i manteniment de gespa en camps de futbol, continua sense cobrar pel treball que va fer al Camp d’Esports el 2016. La situació no és nova i la xifra impagada ascendeix a un total de 677.443 euros. D’aquests, 445.093 euros corresponen al que queda per pagar de les obres de substitució de la vella per la nova gespa, que la Paeria finançava a través d’un conveni amb el Lleida Esportiu al qual li entregava els diners a través d’una subvenció anual de 73.661 euros fins al 2026.

Tanmateix, l’ajuda municipal està bloquejada perquè no l’hi pot donar al Lleida per la seua morositat amb Hisenda, ni tampoc li pot pagar directament el proveïdor. L’últim pagament de la Paeria data del 30 de setembre del 2019 i just dos mesos després, al novembre, la Fiscalia presentava una denúncia contra el club per un presumpte frau a Hisenda i la Seguretat Social.

D’altra banda, a Royalverd se li deuen 232.350 euros pel manteniment de la gespa i d’aquest import se n’havia de fer càrrec el Lleida. L’últim pagament el va fer el mes de setembre del 2017 i tot i així l’empresa gironina va seguir encarregant-se del manteniment (i va prestar al club per a un stage el seu Training Center a Vall d’en Bas) fins que el 2020 va deixar de fer-ho i el club va arribar a un acord amb Garden Tona. “Vam dir fins aquí hem arribat. El Lleida ens deu més de 200.000 euros pel manteniment del camp. Directament i indirectament se’ns deuen més de 600.000 euros i és una quantitat important per a la viabilitat de la nostra empresa. Estic dolgut, però la Paeria no en té culpa en absolut perquè encara que tenim cedida per ple la subvenció del Lleida en pagament de les obres i consigna anualment en el pressupost les quantitats compromeses, ha de retenir el pagament fins que el club no tingui deutes amb Hisenda”, va explicar ahir dijous a aquest diari el director general de Royalverd, Eudald Morera.

Morera va dir que està “indignat” amb els dirigents del Lleida. “Tenen un dels millors camps de Catalunya, però la gespa necessita un manteniment, igual que un cotxe. I això val diners. Com pot ser que la gespa estigui tan malament quan és la mateixa que la del Girona? Només n’hi ha prou amb comparar com està cuidada una i l’altra. És una injustícia i una presa de pèl”, va dir Morera. “Soc directiu de l’Olot i ens costa un gran esforç pagar les nòmines, però ho fem tot legal. És un frau competir sense atendre els pagaments i les obligacions subscrites”, va concloure amb referència a l’escorcoll policial que va patir el Lleida dimarts.

tracking