SEGRE

El Lleida Esportiu també deu 2,7 milions a la Seguretat Social

Luis Pereira diu que “em van anunciar que el Lleida podria deure 1,5 o 2 milions i la informació que tinc és que és quatre vegades més” || Una gran part, 2,7 milions, es deu a la Seguretat Social

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari hispanosuís Luis Pereira va qualificar ahir de “catastròfica” la situació econòmica del Lleida Esportiu i va xifrar en 7 milions el deute que té contret el club, segons va manifestar en declaracions a Lleida TV. Una gran part d’aquest deute és el que reclama la Seguretat Social i que ascendeix, segons ha pogut saber aquest diari, a 2,7 milions d’euros. Entre aquest deute i el d’Hisenda (1,6 milions a 31 de desembre del 2020 que ara serà més gran) la quantitat ja gira al voltant dels 5 milions d’euros, als quals s’ha d’afegir impagaments a jugadors i tècnics (aquests tant del primer equip com de la base), manteniment de la gespa i altres proveïdors.

Pereira, que té previst tornar aquest matí a Suïssa, on seguirà negociant la compra del club, va assenyalar que “em van anunciar que el Lleida podria deure 1,5 o 2 milions d’euros, però per les informacions que ara tinc és que serà de 7 milions, una cosa desproporcionada per a un club d’aquesta categoria perquè no té els ingressos que permetin absorbir aquest deute”. L’empresari gallec, que va ser exjugador de la UE Lleida la temporada 80-81, va assegurar que segueix interessat a fer-se càrrec del club, però que ara mateix està intentant “trobar solucions per al que no tenia previst, que és aquest deute tan desproporcionat. Caldrà posar-hi imaginació”, va postil·lar.

Pereira va insistir que “estem parlant d’una situació molt complicada. Sempre s’espera que sorgeixin cadàvers als armaris quan hi ha clubs amb greus problemes econòmics, però el deute pot ser un 10 o un 20 per cent més del que es pensa al principi. Aquí parlem de quatre vegades més. És una situació catastròfica”.

Pereira va parlar ahir amb Jordi Esteve i va mantenir reunions durant tot el dia a Lleida. L’empresari de Vigo va dir que la intenció és que “el club sobrevisqui”. Va reiterar, com ja va dir aquest diari, que es va interessar pel club lleidatà perquè “vinc sovint, tinc aquí gent amb qui treballo i he jugat al Lleida. Llavors no puc ser indiferent quan veig que té un problema econòmic”. Segons va explicar Pereira, “és evident que hi ha hagut una mala gestió. En el futbol moltes vegades la gent no exerceix la seua responsabilitat. Sembla que sigui una activitat al marge de la vida i no és així. Es tracta que les coses funcionin i així la gent de Lleida s’aixecarà de més bon humor”.

Luis Pereira.

Luis Pereira.MAITE MONNÉ

tracking