SEGRE

DEPORTES

La capitana del Barça Alexia Putellas guanya la Pilota d'Or

La capitana del Barça conquereix la Pilota d'Or i dona a Espanya un guardó que no guanyava des de feia 61 anys, amb el també blaugrana Luis Suárez || Pedri arredoneix la festa al ser elegit el millor jove

Pedri va ser l’altre blaugrana guardonat a la gala.

Pedri va ser l’altre blaugrana guardonat a la gala.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La blaugrana Alexia Putellas, de 27 anys, va entrar ahir en la història al ser la primera jugadora espanyola a inscriure el seu nom al palmarès de la Pilota d’Or. Feia 61 anys de l’últim reconeixement a un futbolista estatal, el 1960, quan la revista France Football li va entregar el màxim guardó a Luis Suárez Miramontes, també del Barça. Putellas va ser coronada ahir al Théâtre du Châtelet de París com la millor futbolista del moment al guanyar una votació en la qual hi havia també quatre de les seues companyes al Barça, Jenni Hermoso (va acabar segona a la votació), Irene Paredes, Sandra Paños i la neerlandesa Lieke Martens (cinquena).

La de Mollet del Vallès, que va rebre el premi de mans de Kylian Mbappé, se suma a un palmarès que fins a la data només tenia els noms d’Ada Hegerberg (2018) i Megan Rapinoe (2019). “Estic una mica emocionada. És un moment molt especial. Tenir aquí les meues companyes em fa molt feliç. Vull agrair totes les companyes amb qui he coincidit en la meua carrera, però sobretot a les que tinc actualment. És un premi individual però és un èxit col·lectiu, el sento així. Agrair als entrenadors que he tingut en la meua carrera i han confiat en mi, a l’afició, al club, que el destí ha volgut que just avui sigui el seu 122 aniversari. Moltes felicitats, culers, és un plaer ser aquí representant el club”, va dir la vallesana en català. També va recordar els seus.

“A la meua família, que tinc aquí la meua tieta, la meua germana, la meua mare.. i a algú que sempre hi ha estat, hi és i sempre hi serà molt especial per a mi. Espero que estiguis molt orgullós de la teua filla allà on siguis, papa”, va afirmar visiblement emocionada.La Pilota d’Or suposa un altre reconeixement individual per a una Alexia Putellas que l’agost passat ja va ser reconeguda com a Millor Jugadora de la UEFA i Millor Jugadora de la Champions League en una temporada de somni, en la qual va marcar trenta-tres gols i va donar dinou assistències.

En un vídeo projectat durant la gala, la mare de Putellas va reconèixer com la va marcar la mort del seu pare: “Es va tancar en el futbol, va ser la seua vàlvula d’escapament.”El de Putellas va ser el segon premi que va tenir ahir el Barça com a protagonista, ja que minuts abans havia estat guardonat Pedri que, als seus dinou anys, va ser el guanyador del trofeu Kopa al millor sub-21 de l’any, pocs dies després d’haver estat designat Golden Boy per la revista italiana Tuttosport. El canari, que va quedar el vint-i-quatrè a la classificació de la Pilota d’Or, va voler dedicar el premi a la seua família, però també va tenir unes paraules de suport a l’illa de La Palma, afectada per l’erupció d’un volcà: “Ho estan passant malament i tot el suport que els donem benvingut sigui.”Pedri, que va rebre el guardó de mans de l’italià Fabio Cannavaro, també va agrair el suport dels companys i capitans, inclòs l’argentí Lionel Messi, que ho va ser del Barça fins a l’estiu passat: “Gràcies per tot el que m’has ajudat.” Pedri, que va rebre un regal del presentador de la cerimònia, l’exfutbolista Didier Drogba, una botella reciclable, va aprofitar per demanar que es limiti l’ús de plàstics.

Pedri va ser l’altre blaugrana guardonat a la gala.

Pedri va ser l’altre blaugrana guardonat a la gala.EFE

tracking