SEGRE

MOTÍ

Fins a 15 jugadores de la selecció femenina de futbol renuncien a jugar "mentre no es reverteixi" l'actual situació

Foto d'arxiu de l'entrenador de la selecció espanyola de futbol femení, Jorge Vilda

Fins a 15 jugadores de la selecció femenina de futbol renuncien a jugar "mentre no es reverteixi" l'actual situacióEFE/Miguel Toña

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol han renunciat a jugar amb el combinat nacional "mentre no es reverteixi" la situació que es va generar en l’última concentració amb el seleccionador Jorge Vilda, segons va confirmar aquest dijous la RFEF, que ha replicat de forma contundent i es mostra inflexible en la seua postura de no "admetre cap tipus de pressió per part de cap jugadora a l’hora d’adoptar mesures d’àmbit esportiu".

"La RFEF comunica que, al llarg del dia d’avui, ha rebut 15 correus electrònics de 15 jugadores de la selecció absoluta femenina de futbol, casualment tots amb la mateixa redacció, en els quals manifesten que l’actual situació generada els afecta 'de forma important’en el seu 'estat emocional’i en la seua 'salut’i que, 'mentre no es reverteixi', renuncien a la selecció nacional d’Espanya", va indicar l’organisme en un comunicat.

Aquest és un nou pas en la polèmica que va sorgir en la concentració de principis d’aquest mes, amb la possible petició per part d’un sector de les internacionals de la dimissió de Jorge Vilda, una cosa que va ser desmentida per les capitanes Irene Paredes, Jennifer Hermoso i Patricia Guijarro, encara que sí que van reconèixer que hi havia "certs aspectes interns" que s’havien "de canviar".

"Penso que s’han traspassat els codis del futbol. La primera llei del futbol és que el que passa al vestidor es queda al vestidor, i se soluciona al vestidor", va apuntar per la seua part el seleccionador. "Estem atents a les que realment volen ser aquí, però cap no ha dit que no vol ser aquí i la meua sensació és que totes volen estar", va afegir llavors.

La RFEF, que sempre ha mostrat el seu suport al tècnic madrileny, va insistir que "no permetrà que les jugadores qüestionin la continuïtat del seleccionador nacional i del seu cos tècnic, doncs prendre aquestes decisions no entra dins de les seues competències". "La Federació no admetrà cap tipus de pressió per part de cap jugadora a l’hora d’adoptar mesures d’àmbit esportiu. Aquest tipus de maniobres es troben allunyades de l’exemplaritat i fora dels valors del futbol i de l’esport i són nocives", va subratllar l’organisme que presideix Luis Rubiales. La federació va recordar a més que, "d’acord amb la legislació espanyola vigent", no anar a una citació de la selecció "no és qualificat com una infracció gaire greu i pot portar sancions d’entre dos i cinc anys d’inhabilitació".

"La RFEF, al contrari de la manera d’actuar d’aquestes jugadores, vol deixar clar que no les portarà a aquest extrem ni les pressionarà. Directament, no convocarà les futbolistes que no desitgen vestir la samarreta d’Espanya. La Federació comptarà únicament amb futbolistes compromeses encara que hagi de jugar amb juvenils", va puntualitzar.

Aleixa Putellas no estaria entre les sol·licitants

L’organisme va recalcar que l'assumpte "ha passat a ser d’una qüestió esportiva a una qüestió de dignitat" i que "la selecció és innegociable". "És una situació sense precedents en la història del futbol, tant masculí com femení, en l’àmbit espanyol i mundial", va lamentar.

"El present i el futur d’Espanya està en el potencial de les categories inferiors i de jugadores que aquest mateix estiu s’han proclamat campiones del món Sub-20 i d’Europa Sub-19, a més d’obtenir el subcampionat d’Europa Sub-17. La selecció necessita jugadores compromeses amb el projecte, amb la defensa dels nostres colors i orgulloses de vestir la samarreta d’Espanya", va prosseguir la RFEF.

Finalment, la federació va ser clara amb aquelles que han enviat aquest correu electrònic, entre les quals no hi hauria, segons van indicar fonts federatives a Europa Press, Alèxia Putellas. "Les futbolistes que han presentat la seua renúncia únicament tornaran en un futur a la disciplina de la selecció si assumeixen el seu error i demanen perdó", va sentenciar. La selecció espanyola femenina ha de tornar a concentrar-se a començaments del proper mes d’octubre per a la disputa de dos d’amistosos davant de Suècia, en el Nuevo El Arcángel de Còrdova el dia 7, i davant dels Estats Units, l’11 en El Sadar de Pamplona.

tracking