SEGRE

INICIATIVA HISTÒRIA

Bell-lloc disserta sobre Joan Solà, els Firals i Lo Parrot

Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell

Imatge de la conferència sobre els Firals de Bellvís.

Imatge de la conferència sobre els Firals de Bellvís.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola rural del Pla d’Urgell, el desaparegut lingüista Joan Solà o la boira van ser alguns dels temes que es van tractar ahir a la setena edició de les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que aquest any van tenir com a escenari la sala multifuncional de Bell-lloc. En total, van ser una quinzena de ponències, entre les quals va destacar la d’Olga Olivera-Tabeni, que va explicar a través d’un compendi d’imatges la història del bandoler Lo Parrot de Mollerussa.

Per la seua banda, Irene Barón i Joan Yeguas van presentar el projecte de la Boira Turística de Ponent, que compta amb uns 15.000 seguidors a través de les xarxes, i el Club de la Boira, amb 700 inscrits.

D’altra banda, Francesc Gassó, d’Ivars d’Urgell, va apostar per fomentar a la comarca la cultura vegana com un mètode més sostenible de diversificació econòmica a través de la conferència El Pla d’Urgell sota el prisma del desenvolupament humà sostenible.

Esteve Mestre i Ton Solé van dissertar sobre els mestres i escoles de Bell-lloc, i quatre joves, Lídia Arderiu, Berta Lacruz, Montse Baiges i Maria Solé van analitzar els Firals de Bellvís.

tracking