SEGRE

SALUT

Nadia, la nena d'11 anys atrapada en un cos de 80, ja té diners per operar-se als EUA

Una allau de donatius permet a la família de la nena de Fígols amb una malaltia rara reunir els diners per operar-la als EUA || En cinc dies han aconseguit 90.000 € i ja tenen els 137.000 necessaris

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nadia Nerea, la petita d’onze anys que viu a Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell, i que té la síndrome de Tricotiodistròfia, una malaltia degenerativa molt rara que la fa envellir a passos gegantescos, podrà ser finalment operada. Una allau d’ajuda anònima ha permès a la família reunir els 137.000 euros necessaris perquè Nadia sigui tractada a Houston.

Aquesta intervenció permetrà allargar-li la vida prop de cinc anys més i, mentrestant, la família espera que la investigació sobre la malaltia avanci prou perquè la nena continuï vivint. “Gràcies, gràcies i gràcies”, són les úniques paraules que sortien ahir de la boca de Fernando i Marga, pares de la petita, quan van conèixer la notícia. “La directora del banc on tenim obert el compte per a la Nadia ens ha trucat a les 10.00 del matí per dir-nos que havíem aconseguit els diners”, explicaven emocionats.

L’operació costa 137.000 euros i fa tan sols cinc dies encara els en faltaven 90.000. “Encara no donem crèdit a la bondat de la gent, hem sobrepassat els diners que necessitàvem i hem arribat als 142.381 euros”, expliquen. Això significa que, a més de poder operar Nadia, quedaran diners per investigar sobre la malaltia.

Les aportacions dels lectors i la mobilització dels ciutadans a les xarxes socials han permès reunir els diners. El pare agraïa ahir als mitjans de comunicació “que sou els que heu activat el botó”.

“Fa cinc dies el cantant Alejandro Sanz es va fer eco del nostre àngel (Nadia) a Twitter i arran d’això vam aconseguir incrementar la repercussió”, comentava ahir. El pare agraïa les aportacions “de cadascuna de les persones” i en concret destacava “la d’un perruquer de Lleida (del qual ha sol·licitat que no es doni a conèixer la identitat) que va venir a conèixer la nostra filla i ens va entregar 6.000 euros”.

Al llarg dels propers dies, gestionaran aquesta operació i començaran a realitzar totes les proves necessàries abans de viatjar finalment als Estats Units. La família espera poder operar-la a començaments de l’any que ve.

Una patologia que causa un envelliment prematur

La malaltia que pateix la petita Nadia Nerea, una patologia genètica degenerativa coneguda com a síndrome de Tricotiodistròfia, li causa greus conseqüències, com envelliment prematur o retard en el desenvolupament físic i mental. A aquesta nena de Fígols i Alinyà no li creixen els òrgans interns, li costa caminar, parlar, té cataractes i pateix altres transtorns que són comuns en edats avançades (actualment un 37 per cent de les seues cèl·lules són similars a les que té una persona d’uns vuitanta anys).

Aquesta malaltia està catalogada, expliquen des de la família, com la segona patologia més rara del món.

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

La petita Nadia Nerea i els seus pares, ahir a la tarda a Madrid.

tracking