SEGRE

SALUT

Una jove de Lleida: "Em van diagnosticar leucèmia i sempre vaig creure que em curaria"

Una jove de Lleida està totalment recuperada tres anys després de sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia || Va residir cinc mesos en un dels pisos per a malalts de la Fundació Carreras

La jove lleidatana, de 26 anys, després de superar la malaltia.

Irene Serrano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jove, una llarga lluita contra la malaltia i ser lluny de casa teua. Aquesta és l’experiència d’Irene Serrano, una lleidatana que quan només tenia 23 anys es va enfrontar a la pitjor de les notícies: li van diagnosticar una leucèmia limfoblàstica aguda. Tres anys després i totalment recuperada, Irene, que ara té 26 anys, explica a SEGRE com va afrontar el diagnòstic i el tractament gràcies a l’ajuda de la Fundació Josep Carreras.

Mai vaig pensar que la malaltia em venceria

Tot va començar el setembre del 2012, quan Irene va haver d’ingressar a urgències a causa de diversos hematomes a les cames. Uns senyals que no van arribar a alertar la jove, ja que desconeixia completament quins símptomes té aquesta malaltia. “Mai som conscients que ens pot passar una cosa dolenta fins que et passa”, assenyala. Una vegada el diagnòstic es va fer inevitable, Irene només pensava com afrontar-lo i superar-lo. “Mai vaig pensar que la malaltia em venceria”, reafirma. I va començar el periple pels hospitals. “Em vaig sotmetre durant set mesos a quimioteràpia i aïllaments a l’Arnau de Vilanova”, assegura Irene. Als deu mesos, quan començava a recuperar-se, va patir una recaiguda i es va sotmetre a un trasplantament de medul·la òssia. El seu àngel de la guarda va ser un noi alemany de la seua edat, amb el qual s’ha intercanviat agraïments anònims. L’operació s’havia de fer a Barcelona, a l’hospital Vall d’Hebron, de manera que Irene va viure durant cinc mesos en un pis de la Fundació Josep Carreras, amb els pares.

“Ens van treure una gran càrrega de sobre”, diu. Tres anys després, Irene està recuperada i viu a Barcelona, on treballa com a hostessa de vol. “Sé que hi va haver molta foscor en aquells dies, però en mi quedava la petita llum de l’esperança, les ganes de viure i tot allò que em quedava per fer.” Tot un exemple de vida.

L’entitat disposa de sis pisos d’acollida que estan actius des del 1994, període pel qual han passat per aquests habitatges un total de 19 lleidatans d’edats compreses d’entre 16 i 68 anys.

Concretament, segons les dades facilitades per la Fundació, als pisos d’acollida han viscut pacients de la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Almacelles, Bossòst, Rosselló, Llardecans, Cervera, Altet i Alpicat. En total, sumen 1.118 dies d’estada, la qual cosa dóna una mitjana de sis mesos de residència als pisos de la Fundació.

Fins a 19 lleidatans han viscut als pisos de la Fundació Josep Carreras

La Fundació Josep Carreras ha iniciat una campanya de Nadal per recaptar 60.000 euros que ajudin al manteniment dels pisos d’acollida que posa a disposició dels malalts de leucèmia que s’han de sotmetre a un trasplantament de medul·la o cordó umbilical en un hospital de Barcelona.

Pel que fa a les malalties, estaven afectats de leucèmia, mieloma múltiple, limfoma o síndrome mielodisplàsica, totes càncer de la sang. A tot Espanya, la Fundació ha donat acollida a 250 malalts.

L’existència d’aquests pisos facilita que els pacients que han de sotmetre’s a un trasplantament i viuen lluny de Barcelona no hagin de quedar-se ingressats a l’hospital durant la recuperació. D’aquesta forma, poden tenir un espai més íntim, amb la presència contínua de la seua família i, a la vegada, estar a prop del centre hospitalari, reduint el temps del trajecte.

A les imatges de dalt, Irene durant la seua recuperació. A la dreta, la jove lleidatana, de 26 anys, després de superar la malaltia.

A les imatges de dalt, Irene durant la seua recuperació. A la dreta, la jove lleidatana, de 26 anys, després de superar la malaltia.

A les imatges de dalt, Irene durant la seua recuperació. A la dreta, la jove lleidatana, de 26 anys, després de superar la malaltia.

A les imatges de dalt, Irene durant la seua recuperació. A la dreta, la jove lleidatana, de 26 anys, després de superar la malaltia.

tracking