SEGRE

SOLIDARITAT POLÈMICA

Els Mossos comencen a investigar el cas i els veïns se senten enganyats

Els Mossos investiguen el cas de la nena de Fígols i Alinyà || Els veïns se senten enganyats i demanen explicacions, mentre que el pare es defensa i diu que tornarà donatius a qui ho reclami

L’alcalde d’Organyà i dos veïns, ahir, sota una de les pancartes penjades al municipi per recaptar fons.

L’alcalde d’Organyà i dos veïns, ahir, sota una de les pancartes penjades al municipi per recaptar fons.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van obrir ahir mateix una investigació per aclarir el que ha succeït en el cas de la nena malalta de Fígols i Alinyà, després que dos investigacions periodístiques qüestionessin la gravetat de l’estat de la petita. Així, agents de la policia autonòmica van parlar ahir amb veïns per recollir informació i aclarir si s’ha produït una estafa.

D’altra banda, la decepció, l’engany o la ràbia inundaven els carrers d’Organyà i de l’Alt Urgell, i també de les xarxes socials. Els ciutadans no donaven crèdit que la història solidària de Nadia Nerea hagi donat un tomb. Maria Mascó, veïna de la localitat on va al col·legi la nena i on els pares tenen una botiga, explicava que “tot el poble, que s’havia bolcat en la causa, està commocionat perquè ens han enganyat ben enganyats”. “Feia temps que la gent ja s’ensumava alguna cosa pel nivell de vida de la família.” Del que ningú dubta és que la nena està malalta.

L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, explicava que “totes les associacions del poble s’hi havien bolcat i ara estan dolguts i se senten enganyats perquè amb els sentiments no s’hi ha de jugar”.

Josep Sala, de Fígols, assegurava que “no m’havia cregut mai la història perquè només fa falta veure els cotxes i la casa que tenen”. Sílvia Pérez, també d’Organyà, és una de les persones implicades en la subhasta. “Demanem una explicació perquè ens sentim estafats, voldria creure en ells, però no puc”, “de moment jo he demanat disculpes als que havien donat objectes per subhastar, com Marc Màrquez o Judit Mascó”, lamentava.

Ahir mateix, algunes de les iniciatives en marxa van decidir donar els beneficis a altres causes. És el cas de Demon Tattoo estudi, de la Seu d’Urgell, que hi volia destinar el 50 per cent de la recaptació d’una campanya de liquidació. “Vam escollir aquesta causa perquè vam conèixer el pare i ens va commoure, però ens hem quedat sense paraules”, deia ahir el seu responsable. També tenien a la venda loteria de Nadal que ara han retirat i ahir es plantejaven portar-la als Mossos d’Esquadra.

La resposta de la família va arribar ahir amb un comunicat que Fernando Drake Blanco, el pare, va penjar al Facebook de l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia i E.R. Diu que viu “una onada d’atacs” i assegura que malgrat que el que ha explicat “semblava una pel·lícula, tot el que vaig arribar a fer i aconseguir és una realitat”. Diu que “ara ho tindré tot més difícil per aconseguir investigadors que accedeixin a fer investigacions per a Nadia i a provar-les encara que estiguin prohibides” i a partir d’ara demanarà “papers de tot el que li facin a la meua filla”.

La família diu que tornarà l’import de les donacions a aquelles persones que l’hi reclamin.

tracking