SEGRE

SALUT

Col·lapsades les urgències de la Vall d’Hebron amb 87 malalts esperant habitació

Molts d’ells en lliteres estacionades als passadissos

Col·lapsades les urgències de la Vall d’Hebron amb 87 malalts esperant habitació

Col·lapsades les urgències de la Vall d’Hebron amb 87 malalts esperant habitació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’Urgències de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona està col·lapsat i acumula aquesta tarda 87 malalts esperant habitació, molts d’ells en lliteres estacionades als passadissos, el que ha obligat al centre a derivar alguns pacients al Hospital Sant Rafael i al Pere Virgili.

Segons han confirmat a Efe fonts de l’Hospital Vall d’Hebrón, aquesta tarda hi ha 87 persones, que ja han estat ateses en Urgències, però que no han pogut encara ser ingressades en habitació.

Segons ha denunciat la Coordinadora d’Entitats del Servei d’Atenció Primària (CE SAP) Muntanya, durant aquest pont han arribat a ser més de 90 pacients els que han hagut d’esperar llit en urgències de Vall d’Hebrón, un dels hospitals de referència a Catalunya, perquè "no hi ha hagut planificació" per evitar aquest "total col·lapse".

Un portaveu de l’Hospital Vall d’Hebrón ha reconegut a Efe que "ha estat un pont difícil, hi ha hagut un pic de pacients i s’està treballant" per resoldre la situació.

"Les 87 persones que estan esperant habitació han estat ateses correctament", ha insistit el portaveu de l’hospital, que ha explicat que la saturació afecta a urgències de l’hospital general, per la qual cosa alguns pacients s’han derivat també a urgències de l’Hospital de Traumatologia.

"Ha estat una setmana complicada, però no s’ha tancat cap llit ni treballa menys personal", ha assegurat el portaveu.

La Urgències de l’Hospital del Mar de Barcelona també es troba en una situació similar i té molts pacients en espera d’habitació.

tracking