SEGRE

tradicions

Els panets i la benedicció dels animals, protagonistes de nou a Lleida per Sant Antoni Abat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de lleidatans han tornat a complir enguany amb la tradició del dia de Sant Antoni, patró dels animals i protector dels pagesos, i que recull una arrelada devoció a la ciutat. Els panets i els tortells, la benedicció dels animals i la missa formen part d’una festa centenària que clourà el pròxim dissabte amb la celebració dels Tres Tombs i l'entrega dels primers premis Horta de Lleida, que guardonaran iniciatives que treballen pel desenvolupament i la promoció d'aquesta zona.

L'Església de la Sang del carrer Sant Antoni era aquest dimarts plena de gom a gom a la missa de les onze per commemorar la diada del patró dels pagesos i protector dels animals que se celebra cada 17 de gener, que ha oficiat el bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

La tradició de beneir els panets sorgeix del fet que Sant Antoni, tot i provenir de família noble, va passar moltes penúries ja que tot el que tenia ho repartia entre els més necessitats. S'explica que era habitual veure'l repartir pa blanc entre els més pobres.

La desfilada de carrosses i els Tres Tombs es realitzaran enguany el dissabte 21 de gener, data en la qual també es farà entrega dels primers premis Horta de Lleida.

L'església de la Sang aquest matí.

Els panets i la benedicció dels animals, protagonistes de nou a Lleida per Sant Antoni AbatÒscar Mirón

tracking