SEGRE

SALUT

Sanitat retira del mercat un líquid de neteja i desinfecció de lents de contacte

El EasySept Hydro Plus

Sanitat retira del mercat un líquid de neteja i desinfecció de lents de contacte

Sanitat retira del mercat un líquid de neteja i desinfecció de lents de contacte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat de la retirada del mercat de tots els lots d’un líquid de neteja i desinfecció de lents de contacte, el EasySept Hydro Plus, codi de formulació BL-3100-EZS05, perquè pot afectar la salut dels ulls.

En una nota al seu web, l’Aemps assenyala que, d’acord a la informació facilitada per l’empresa Bausch and Lomb, a la qual pertany el producte, les proves internes han mostrat que, en el transcurs dels 35 usos recomanats de l’estoig, en ocasions es detectava peròxid residual en aquest, que era per sobre de les notificacions.

L’Aemps, dependent del Ministeri de Sanitat, subratlla que si el peròxid residual està per sobre de les especificacions "l’usuari del producte podria experimentar símptomes temporals als ulls com a ardor, coïssor, irritació, ull roig i en circumstàncies excepcionals altres conseqüències més serioses per a la salut".

Segons la notificació de l’Agència, l’empresa ha enviat una nota d’avís per informar del problema detectat i de la retirada als distribuïdors i als centres i establiments que disposen del producte, en la qual s’inclou les recomanacions i accions a seguir per procedir a la seua retirada.

A més, l’empresa ha declarat a l’Aemps que no ha rebut reclamacions o incidents relacionats amb aquest problema a Espanya.

Sanitat ha recomanat els pacients que tinguin aquesta solució de neteja i desinfecció de lents de contacte que deixi d’utilitzar-la i la rebutgi.

Als distribuïdors i establiments de venda que disposin d’aquest producte, els insta a retirar-lo de la venda i tornar-lo a l’empresa que la va subministrar.

I als professionals sanitaris els demana que si tenen alguna unitat no l’entreguin a pacients i la tornin a l’empresa subministradora, i que si ja l’han entregat a algun d’ells, comparteixi aquesta informació perquè el deixin d’utilitzar i es desfacin d’ell.

tracking