SEGRE

FAUNA

Les formigues se serveixen de referències terrestres i estel·lars per orientar-se

Utilitzen almenys tres tipus de memòria

Les formigues se serveixen de referències terrestres i estel·lars per orientar-se

Les formigues se serveixen de referències terrestres i estel·lars per orientar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les formigues utilitzen almenys tres tipus de memòria per orientar-se i se serveixen de referències terrestres i estel·lars per guiar-se quan marxen cap enrere, revela un estudi publicat aquest dijous a la revista Current Biology.

"El món dels insectes és molt més complex del que s’imaginava", va indicar en un comunicat el Centre Nacional Francés d’Investigacions Científiques (CNRS), participant en aquesta investigació.

Els nous resultats, segons les seues dades, mostren que les formigues s’orienten en l’espai gràcies "a múltiples representacions i memòries" que posen en joc "una transferència d’informació entre diversos sectors cerebrals".

Fins ara, es pensava que la formiga aconseguia marxar memoritzant una escena, per la qual cosa sempre era necessari que aquest insecte estigués col·locat de la mateixa manera perquè pogués reconèixer l’espai.

No obstant, l’estudi, que es va servir de l’espècie "Cataglyphis velox" per realitzar proves en un desert d’Andalusia (sud d’Espanya), apunta que a les representacions de les direccions de les formigues estan "centrades en el món exterior" i no de manera tan "egocèntrica" com es pensava.

La formiga és capaç de memoritzar la ruta, la nova direcció a seguir i com recuperar per exemple un tros de galeta, d’acord amb els tests realitzats pels científics, que van demostrar a més que es guien a través dels cossos celestes quan es desplacen marxa enrere.

"Les formigues són capaces de mantenir una trajectòria rectilínia ja sigui amb moviments cap endavant, cap enrere i cap als costats", va indicar el CNRS, segons el qual encara que el seu cervell és més petit que el cap d’una agulla, la seua capacitat d’orientació és "sorprenent".

tracking