SEGRE

SALUT CAMPANYA

Reserves de sang recuperades

La Marató de Donants aconsegueix el seu objectiu i suma 11.662 donacions en una setmana || L’Arnau en registra 333 i demanen no abaixar la guàrdia

Donants i infermeres, ahir al Banc de Sang i de Teixits de l’hospital Arnau de Vilanova.

Donants i infermeres, ahir al Banc de Sang i de Teixits de l’hospital Arnau de Vilanova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Marató de Donants de Sang de Catalunya va superar ahir les 10.000 donacions de sang necessàries per remuntar les reserves als hospitals, que es van situar en nivells baixos després de les festes de Nadal. Des de divendres passat, 13 de gener, quan va començar la campanya, fins ahir a la tarda, 11.662 persones havien donat sang a Catalunya i un total de 333 ho havien fet a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, una de les seus de la campanya. D’aquesta manera, avui hi ha reserves en el Banc de Sang per als propers deu dies, un nivell que es considera òptim però que s’ha de mantenir durant la resta de l’any per cobrir les necessitats de tots els malalts. De mitjana, es necessiten a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang al dia.

El donant número 10.000 va acudir a donar sang a l’hospital Clínic de Barcelona. Es tracta de Max Rubert, un barceloní de 38 anys que dóna sang de manera habitual des de fa uns anys. “Crec que és un deure cívic que costa molt poc i beneficia molta gent”, va afirmar.

L’activitat a les xarxes socials sobre aquesta marató també ha sigut extraordinària. Durant tota la setmana, s’han registrat 19.000 tuits.

Quant al perfil dels donants, un de cada tres s’ha estrenat durant aquesta campanya. El 60% són dones i el 40%, homes. El 30% dels donants és menor de 35 anys.

tracking