SEGRE

EDUCACIÓ ESTRANGER

Lleidatans becats per Inditex

Sis alumnes de les comarques de Ponent obtenen una beca de la Fundació Amancio Ortega || Estudiaran primer de Batxillerat als EUA i al Canadà

Alba Porta i Mar Colomina, ahir a la redacció de SEGRE.

Alba Porta i Mar Colomina, ahir a la redacció de SEGRE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alba Porta i Mar Colomina són dos dels sis alumnes de les comarques de Ponent que viatjaran a finals d’estiu al Canadà i als EUA a estudiar primer de Batxillerat gràcies a una beca de la Fundació Amancio Ortega. A tot Espanya, la fundació del magnat d’Inditex ha concedit beques a 500 alumnes. I obtenir una d’aquestes beques no ha sigut gens fàcil.

L’Alba i la Mar expliquen a SEGRE com ha sigut la selecció. “Ha sigut molt complicat perquè t’exigeixen un nivell molt alt i una personalitat forta per aprofitar l’experiència al màxim”, assenyalen. Tanmateix, aquestes dos joves no van dubtar a expressar la seua alegria a l’estar entre els elegits. “És l’oportunitat de la nostra vida, la repercussió que tindrà aquesta beca en el nostre futur és molt important”, afirmen. L’Alba, alumna de 4t d’ESO del Col·legi Sagrada Família de Lleida, viatjarà a finals d’agost a la província canadenca de Terranova. El viatge de la Mar, alumna del mateix curs del Col·legi Mirasan, la portarà fins als EUA. Totes dos s’estaran 10 deu mesos en centres dels esmentats països per cursar estudis de primer de Batxillerat i aprofundir en el domini de l’anglès. “Van valorar molt l’entrevista personal, volien veure que ets una persona que aprofitarà al màxim l’experiència”, expliquen.

El seu desig és continuar els estudis universitaris, una més orientats a la medicina i, l’altra, a les lletres, a l’estranger. “Aprendrem allò de què som capaces”, afirmen.

Una selecció entre 9.300 sol·licitants a tot Espanya Fins a 9.300 alumnes de tot Espanya han participat en un procés en el qual finalment han estat seleccionats 500 alumnes, sis d’ells de Lleida ciutat i altres localitats com Sort i Tàrrega. Els alumnes havien de complir una sèrie de requisits acadèmics (una nota mitjana mínima de 7 a 3r d’ESO i de 8 en anglès), així com de personalitat i de renda familiar. La fundació allotjarà els alumnes amb famílies en funció de les seues qualitats i farà un seguiment una vegada superat el programa. La beca inclou totes les despeses de transport, manutenció i col·legi.

tracking