SEGRE

SALUT

Alerten que prop d'1,4 milions de nens estan en risc de morir per malnutrició

Segons l’Unicef, a països com Nigèria, Somàlia, el Sudan del Sud i el Iemen

Alerten que prop d’1,4 milions de nens estan en risc de morir per malnutrició

Alerten que prop d’1,4 milions de nens estan en risc de morir per malnutrició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Unicef ha alertat avui que la greu desnutrició que afecta a països com Nigèria, Somàlia, el Sudan del Sud i el Iemen col·loca aquest any en "imminent" risc de mort a 1,4 milions de nens per la fam que es viu en aquestes nacions.

"Encara podem salvar moltes vides", va afirmar en un comunicat el director executiu de l’organització, Anthony Lake. "El temps s’esgota per a més d’un milió de nens", va agregar el titular de l’Unicef.

En el cas de Nigèria l’organització calcula que durant aquest any s’espera que al nord-est del país arribin a prop de 450.000 els nens que pateixen una aguda malnutrició pels conflictes armats de la regió.

La sequera que viu Somàlia, d’altra banda, ha ocasionat que prop de 6,2 milions de persones, la meitat de la població, travessa una "aguda inseguretat alimentària" i es tem que al llarg de l’any prop de 185.000 menors pateixin de malnutrició.

Al Sudan del Sud, els conflictes armats i la pobresa del país ha generat que uns 270.000 nens estiguin greument malnodrits, mentre que al Iemen les guerres que afecten a aquesta nació des de fa dos anys han causat una aguda malnutrició a 462.000 nens.

"La greu malnutrició i la fam amenaçadora estan ocasionades majoritàriament per l’home", va afirmar Lake. "La humanitat que compartim demanda accions ràpides", va agregar.

tracking