SEGRE

TECNOLOGIA EDUCACIÓ

Robòtica des del parvulari

El col·legi Albert Vives de la Seu desenvolupa un projecte que implica tots els alumnes del centre, des de P3 fins a sisè || Potencia habilitats de resolució de problemes i el treball en equip

Alumnes de P5 del col·legi Albert Vives de la Seu treballant la robòtica des del parvulari.

Alumnes de P5 del col·legi Albert Vives de la Seu treballant la robòtica des del parvulari.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’era tecnològica ha donat la benvinguda a la robòtica, un camp que aporta una infinitat d’eines per expressar-se i aprendre que van més enllà del clàssic llapis i el paper. Exemple d’això és la programació. Aprendre a programar permet motivar els alumnes i treballar diferents competències de forma transversal, com el pensament analític, el càlcul mental o l’orientació espacial.

El col·legi Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell aposta fort per aquesta nova metodologia, la robòtica educativa seqüenciada per edats i aquest curs escolar ha posat en marxa el projecte Av Robots que implica tots els alumnes del centre, des de P3 fins a sisè de Primària en horari escolar i també en extraescolar per als alumnes de quart a sisè.

Tres professionals s’encarreguen d’implementar aquest sistema d’ensenyament interdisciplinari que potencia el desenvolupament d’habilitats i competències dels alumnes. Mireia Alba, una de les professores, destaca la importància d’aprofundir en “el pensament computacional”. La robòtica “ens permet treballar per assaig-error, és un treball a través de reptes molt dirigit a la resolució de problemes”, va explicar. “Ajuda a desenvolupar les capacitats creatives i d’organització, fomenta el grup i potencia el raonament matemàtic”, va afegir.

D’aquesta manera, en horari escolar o com a alternativa extraescolar, l’escola utilitza la robòtica i el seu potencial grau motivador en les diferents competències que marca el currículum escolar d’una forma lúdica, amena i cooperativa.

Isidor Alberich, director del col·legi, va explicar que, amb la implementació de la robòtica educativa pretenen ser “un centre de referència” i donar resposta a les noves demandes educatives, del segle XXI. De fet, diferents escoles i centres de recursos pedagògics de Lleida ja s’han posat en contacte amb l’escola per conèixer el projecte. Alumnes del centre participaran aquest any a la Junior First Lego League amb la presentació de dos projectes de ciències i al World Robot Olympiad (juny).

Més de 250 escolars competiran dissabte a Lleida Un total de 257 alumnes de trenta escoles i instituts de les comarques de Lleida, Barcelona, Girona, Osca i Saragossa participaran dissabte vinent en la fase territorial de la First Lego League i la Junior First Lego al campus de Cappont de la UdL, sota la coordinació de l’Escola Politècnica Superior. El repte Animal Allies planteja als estudiants trobar solucions innovadores que millorin les interaccions entre les persones i els animals, tant domèstics com salvatges.

Alumnes de P5 del col·legi Albert Vives de la Seu treballant la robòtica des del parvulari.

Alumnes de P5 del col·legi Albert Vives de la Seu treballant la robòtica des del parvulari.

tracking