SEGRE

OPTOMETRIA INICIATIVES

Un gimnàs de la visió a Mollerussa

Obre un centre pioner per treballar l’habilitat visual de nens i adults amb exercicis d’entrenament || Milloren la concentració a la feina o la comprensió lectora

Una nena practicant, ahir, exercicis al gimnàs de la visió de Mollerussa.

Una nena practicant, ahir, exercicis al gimnàs de la visió de Mollerussa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entrenar la vista per millorar l’agudesa o la memòria visual, la coordinació o el desenvolupament motor. Amb aquest objectiu Federòptics Roure ha posat en marxa a Mollerussa, en un moment en què nens i adults passen nombroses hores al dia davant d’una pantalla, un centre pioner dirigit per un equip professional d’òptics optometristes. A través d’un pla personalitzat d’entrenament es treballa, amb diferents objectes com ulleres 3D, el moviment dels ulls, l’enfocament, la coordinació o la velocitat.

Aquests exercicis permeten millorar la concentració a la feina, la comprensió i la velocitat de lectura, la seguretat en la conducció o les habilitats esportives. “Una bona visió és clau perquè el 80 per cent de la informació que rebem és a través dels ulls”, explica Núria Baldrich Roure, optometrista comportamental de Federòptics Roure de Mollerussa. De fet, un dels motius de consulta és observar menys rendiment visual en el dia a dia.

Els beneficis de la gimnàstica visual, molt estesa en països com els Estats Units, estan provats en un estudi de la State University of New York publicat el 2013 a la revista científica Journal of Learning Disabilities, que va demostrar que el 86 per cent dels nens amb edats entre sis i nou anys millorava la velocitat de la lectura gràcies a exercicis visuals.

“Treballem en col·laboració amb professors, pediatres, psicopedagogs, fisioterapeutes o pares, entre d’altres, per aconseguir encara millors resultats per a una bona visió global”, va assenyalar Núria Roure Greoles, directora gerent de Federòptics Roure.

tracking