SEGRE

MEMÒRIA EXPOSICIÓ

Exposició al Guindàvols sobre la resistència i la deportació de dones

La mostra estarà oberta fins al 15 de març

Els alumnes de l’institut Guindàvols van participar ahir en la inauguració de l’exposició.

Els alumnes de l’institut Guindàvols van participar ahir en la inauguració de l’exposició.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Guindàvols va acollir ahir la presentació de l’exposició Resistents i Deportades, una mostra de la fundació Amical Mauthausen per donar a conèixer la història de la resistència i la deportació de les dones durant la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial.

Amb aquest objectiu, l’exposició recorre la història i la vida de dones que van ser deportades, exiliades o que van formar part de la resistència amb els maquis i que finalment van acabar recloses al camp de concentració nazi de Ravensbrück, a Alemanya.

El contingut de l’exposició combina informació històrica sobre la història d’aquestes dones, amb especial èmfasi en les republicanes espanyoles, però incloent altres europees que van viure aquesta cruel experiència, amb textos i dibuixos extrets de les obres publicades per les mateixes deportades.

Segons els responsables de la mostra, l’objectiu principal és donar visibilitat al paper de la dona durant la guerra i les conseqüències que en van derivar, ja que consideren que la societat ha donat més protagonisme a l’home en matèria històrica. Per aquesta raó, i pensant en la celebració del Dia de la Dona el proper 8 de març, l’institut Guindàvols promou aquesta iniciativa per ensenyar i educar en valors els alumnes, seguint una de les línies de treball del centre en coeducació i igualtat de gènere.

La mostra forma part dels continguts que estudien els alumnes de Secundària i Batxillerat del centre. L’exposició està oberta per a tots els centres educatius de la ciutat, així com per al públic en general, i es podrà visitar al Guindàvols fins al proper 15 de març.

tracking