SEGRE

CIÈNCIA INVESTIGACIÓ

L’IRB Lleida impulsa un estudi per frenar l’envelliment de les cèl·lules

Investigadors del grup de llevats de l’IRB Lleida.

Investigadors del grup de llevats de l’IRB Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup d’Investigació de Senyalització en Llevats de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Lleida (IRB Lleida) i de la Universitat de Lleida (UdL) ha descobert una interacció entre una proteïna i dos enzims que té un paper fonamental en la defensa davant de l’estrès oxidatiu de les cèl·lules i, per tant, permetria fer front a diferents malalties i a l’envelliment humà. Els resultats d’aquesta investigació s’han publicat recentment a la revista Free Radical Biology and Medicine.

La interacció podria prevenir alteracions cel·lulars que, amb el temps, podrien estar relacionades amb processos infecciosos, tumors, cardiomiopaties, aterosclerosi o certes malalties cròniques.

Segons assenyalen els impulsors de l’estudi, aquesta troballa en investigació bàsica es pot traslladar ara a la investigació clínica, en models animals o humans, i servir per a possibles eines terapèutiques amb l’objectiu que es retardi l’estrès oxidatiu.

Aquest treball s’ha realitzat amb llevats, ja que són un bon model per a l’estudi les cèl·lules humanes, és a dir, la comprensió dels processos biològics d’envelliment dels llevats pot aportar molts coneixements sobre els processos d’envelliment que tenen lloc a les cèl·lules humanes.

tracking