SEGRE

INICIATIVES CAMPANYA

Ral·li solidari de la Seu al Marroc

Dos alumnes del col·legi La Salle van sortir ahir per participar en l’Uniraid, una aventura amb què travessaran el país africà de nord a sud || Repartiran 50 quilos de material escolar i roba

Albert i Vicenç, aquesta setmana, durant els treballs per fer els últims retocs al vehicle.

Albert i Vicenç, aquesta setmana, durant els treballs per fer els últims retocs al vehicle.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automoció del col·legi La Salle de la Seu d’Urgell participen un any més en l’Uniraid del Marroc. Es tracta d’una gran aventura humana i solidària per a estudiants amb esperit emprenedor d’entre 18 i 28 anys, amb un itinerari de nou dies pel Marroc amb turismes de més de vint anys que comença demà. En total, participen en la prova 170 joves, dels quals una desena resideixen o estudien a la província de Lleida, segons els organitzadors. Albert Cot (de 20 anys i de Puigcerdà) i Vicenç López (de 22 i d’Organyà) són dos d’ells. Ahir van començar l’aventura i a primera hora van marxar en el vehicle que han preparat durant tot el curs. Havien d’arribar a Algesires, on avui està previst que agafin el ferri fins a territori marroquí. Viatgen en un Seat Ibiza del 1992. López va explicar que han estat preparant el cotxe, propietat de l’escola, des del setembre. “Està descatalogat i ens hem hagut d’espavilar per trobar totes les peces que li faltaven per posar-lo a punt.” “Estem molt emocionats, és el més a prop que estarem de córrer el Dakar”, va dir. Albert Cot, per la seua banda, va destacar la “missió solidària” que portaran a terme. “El mínim que podem dur són trenta quilos i nosaltres anem carregats amb cinquanta de material escolar i roba per ajudar la gent del Marroc”, va explicar.

Uniraid no és un ral·li. És un viatge aventura en el qual els participants han de completar sis etapes navegant únicament amb un llibre de ruta i una brúixola, ja que els dispositius electrònics i els GPS no estan permesos. Hauran d’esquivar obstacles, desafiaments i proves d’orientació, habilitat i estratègia per creuar el Marroc de nord a sud i entregar els cinquanta quilos de material donats a la campanya solidària que han organitzat entre els alumnes del col·legi alt-urgellenc.

tracking