SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia registra una denúncia contra l’arquebisbe de Granada per delicte d’odi

En considerar que una de les seues homilies representa un delicte d’odi

La Fiscalia registra una denúncia contra l’arquebisbe de Granada per delicte d’odi

La Fiscalia registra una denúncia contra l’arquebisbe de Granada per delicte d’odi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Granada ha rebut i segellat la denúncia contra l’arquebisbe d’aquesta capital, Francisco Javier Martínez, interposada per l’Observatori contra la LGBTfobia en considerar que una de les seues homilies representa un delicte d’odi i el Ministeri Públic analitzarà.

Fonts de la Fiscalia de Granada han detallat a Efe que ja han registrat la denúncia presentada per l’Observatori Espanyol contra la LGBTFobia, i que la prefectura decidirà ara amb una anàlisi inicial si es tramita i com o si s’arxiva en considerar que no existeixen indicis que el prelat cometés un delicte amb les seues declaracions.

L’Observatori contra la LGBTfobia va formalitzar la denúncia en considerar que les paraules de Martínez, que en una homilia va lamentar que la ideologia de gènere provi d’imposar-se com a llei en l’educació dels nens i va considerar que "hi ha una patologia darrere d’això", a més d’"una curtedat i una malaptesa de la intel·ligència", representen un delicte d’odi.

La Fiscalia de Granada decidirà ara, en el repartiment de les causes, si aquesta denúncia recau en un fiscal ordinari o especialitzat, ja que podria fer-se càrrec de la seua anàlisi l’àrea de Violència de Gènere.

El Ministeri Públic s’encarregarà a més, en tractar-se d’una denúncia i no d’una querella, de determinar si els fets representen un fet delictiu i de quin tipus, ja que podria emmarcar-se en diferents qualificacions de delictes.

El col·lectiu denunciant va considerar que l’homilia del prelat incorre en diversos delictes contemplats en el Codi Penal en interpretar que Martínez va promoure l’odi contra el col·lectiu LGBT i va promoure amb les seues paraules la discriminació contra les persones per la seua orientació sexual i identitat de gènere, titllant-los de "malalts" i "poc intel·ligents".

La denúncia va sol·licitar a més que se li prengui declaració, encara que serà la Fiscalia qui determini, en el cas d’admetre la denúncia, les possibles diligències i accions a desenvolupar.

tracking