SEGRE

La Paeria acollirà 4 famílies refugiades amb nens malalts

El drama humanitari dels que fugen de la guerra centra les activitats del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Escolars clamen pels refugiats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va informar ahir que ha sol·licitat al Govern central, a través de la subdelegació, poder acollir quatre famílies sirianes refugiades que es trobin en situació d’emergència mèdica i humanitària al tenir, almenys, un menor amb una malaltia greu. Aquesta acollida seria possible si les famílies rebessin un salconduit o visat humanitari, un tràmit que ha d’aprovar el Govern espanyol.

Aquesta sol·licitud, segons afirma la Paeria, parteix de la petició rebuda de l’ONG Bombers en Acció i de l’entitat Help es Help davant de la possibilitat que hi hagi una via alternativa per a l’acollida de refugiats en campaments grecs.

Compromís

Així mateix, l’ajuntament va assenyalar que està en disposició d’atendre, de forma immediata, entre 15 i 20 famílies, nombre que podria ser ampliat en el moment que sigui necessari. Aquest compromís és la resposta del consistori a la invitació que ha rebut per part d’Amnistia Internacional per participar en l’acte La inauguració d’una ciutat acollidora de persones refugiades, que l’ONG celebrarà el pròxim dissabte precisament a la plaça Paeria. L’ajuntament també està coordinant amb Creu Roja, entitat que s’encarrega de l’acollida de refugiats que arriben a l’Estat, perquè les persones refugiades que viuen actualment a la ciutat i passen a la segona fase (ja assentades) puguin accedir als serveis d’atenció per a una plena integració social. Aquesta atenció passaria per l’escolarització dels nens, serveis mèdics i l’orientació laboral dels adults.

Per al consistori, els passos que ha fet fins ara mostren l’esperit i la voluntat de Lleida per ser una ciutat d’acollida.

tracking