SEGRE

SALUT

Estudiar les causes de l'ictus evita recaigudes, segons l'IRB

Una investigació lleidatana apunta que una anàlisi completa redueix el risc de recurrència || Baixa fins al 3,4% dels casos

Investigadors del Grup de Neurociències Clíniques de l’IRB Lleida.

Investigadors del Grup de Neurociències Clíniques de l’IRB Lleida.IRB LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi complet i ràpid en els pacients amb un ictus transitori o un atac isquèmic transitori (AIT), és a dir, que han patit un curt episodi en el qual es produeix una interrupció temporal del flux de sang al cervell, redueix significativament el risc de recurrència, gràcies a la individualització del tractament de prevenció secundària. Aquesta és la principal conclusió d’una investigació duta a terme pel Grup d’Investigació Consolidat de Neurociències Clíniques de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), de la Universitat de Lleida i del Servei Científic Tècnic de Bioestadística de l’IRB Lleida que s’ha publicat a la revista Cerebrovascular diseases de Karger Medical and Scientific Publishers.

El Grup d’Investigació de Neurociències Clíniques, dirigit per Francisco Purroy, conjuntament amb el Servei Cientificotècnic han fet una anàlisi de quinze estudis científics, amb un total de 14.889 pacients, per establir el risc de recurrència.

Els ictus transitoris o atacs isquèmics són els més freqüents i representen el 85 per cent

Un AIT és un episodi transitori de disfunció neurològica, causat per una isquèmia (pèrdua de flux sanguini cerebral) i que pot comportardiversos símptomes transitoris tals com alteració de la parla, pèrdua de força o sensibilitat en mig cos o pèrdua de visió. Aquests ictus són els més freqüents, ja que representen aproximadament el 85% del total.

tracking