SEGRE

JOVENTUT

'Treballant' per vacances

La província de Lleida oferirà aquest estiu 15 camps de treball amb gairebé 300 places, una trentena menys que el 2016 || Agramunt, Soriguera i Torrefarrera tindran per primer cop aquesta activitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar durant l’estiu com a voluntaris condicionant camins, reparant pisos socials o contribuint a fer excavacions arqueològiques per millorar algun aspecte de la comunitat que els acull. Aquesta és l’opció per la qual opten molts joves per passar una part de les vacances d’estiu i, per a ells, les comarques de Lleida oferiran des de finals de juny i fins a principis de setembre una quinzena de camps de treball, la mateixa xifra del 2016 i que representa un pressupost de més de 110.000 euros. En total, sumen 297 places, que són una trentena menys (en el conjunt de Catalunya, la xifra supera les 1.100, un centenar més que a la campanya passada), ja que s’ha optat per reduir el nombre de persones a cada grup. Així ho va explicar aquest dimecres la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, durant la presentació dels camps de treball de la província, que va tenir lloc a les Roquetes d’Alcarràs, l’espai social que acollirà una de les propostes, destinada a la rehabilitació de dos pisos d’usuaris dels serveis socials de l’ajuntament. De la quinzena de camps de treball lleidatans, sis tindran una temàtica mediambiental, en cinc més es portaran a terme activitats de recuperació i conservació de patrimoni, dos seran d’arqueologia i dos més tindran un vessant social. Nou estan destinats a joves catalans, un per a la resta de les comunitats autònomes i cinc són internacionals i els participants poden tenir entre 14 i 29 anys.

Com a novetat d’aquesta edició, Agramunt, Llagunes (Soriguera) i Torrefarrera s’estrenaran en aquest àmbit, ja que, per primera vegada, acolliran una activitat d’aquestes característiques, que es gestiona a través d’entitats i associacions sense ànim de lucre amb la col·laboració de la direcció general de Joventut i els ajuntaments.

Les preinscripcions podran fer-se via internet entre el 10 i el 18 d’abril i el 21 se celebrarà un sorteig per a l’adjudicació de places.

Les propostes lleidatanes 1. Vall de Boí - Del 2 al 16 de juliol: reconstruir murs de pedra o condicionar infraestructures hidroelèctriques a la zona de Toirigo. 2. El Pont de Suert - Del 23 de juliol al 6 d’agost: condicionament amb diverses actuacions de la xarxa de sis camins a prop del Pont de Suert. 3. Llagunes (Soriguera) - Del 17 al 31 de juliol: millora de senders a la vall del Siarb, de la senyalització i reconstrucció de murs de pedra seca. 4. Alàs i Cerc - Del 19 d’agost al 2 de setembre: identificació i recompte d’aus al turó Galliner. 5. Talarn - Del 16 al 30 de juliol: intervenció als patrimonis paleontològic d’Isona, miner de la Torre de Capdella i natural i paisatgístic de Talarn. 6. Navès - Del 16 al 30 de juliol: seguiment de la biodiversitat i millora de l’hàbitat. 7. Algerri - Del 2 al 16 d’agost: excavació arqueològica a la fortalesa islàmica d’Agira. Digitalització de la informació. 8. Montgai - Del 15 al 29 de juliol: condicionar la zona dels Tossals i senyalització dels espais i les plantes aromàtiques. 9. Agramunt - Del 25 de juny al 9 de juliol: rehabilitació dels antics safarejos, senyalització de la ruta ciclista a Mafet i creació d’un espectacle teatral. 10. Torrefarrera - Del 16 al 30 de juliol: rehabilitació de les Escoles Velles perquè siguin un hotel d’entitats i adequació de camins rurals. 11. Linyola - Del 7 al 21 de juliol: promoció d’espais i vies verdes i construcció d’un pont que uneixi la séquia i el camí de Lleida. 12. El Talladell - Del 14 al 28 de juliol: intervenció arqueològica inclusiva al Pla de les Tenalles de la Móra. Condicionar cal Gassol. 13. Cervera - Del 25 de juny al 9 de juliol: disseny, senyalització, condicionament i elaboració de materials sobre rutes urbanes. 14. Alcarràs - Del 2 al 16 de juliol: rehabilitació (tasques de pintura o reparació) de pisos d’usuaris dels serveis socials. 15. Castelldans - Del 30 de juliol al 13 d’agost: manteniment i rehabilitació del patrimoni urbà, històric i mediambiental.

Un moment de la presentació, ahir, a Alcarràs.

Un moment de la presentació, ahir, a Alcarràs.R.RÍOS

tracking