SEGRE

EDUCACIÓ ACTIVITATS

Estudiants de Taiwan visiten el Palau

Set alumnes de Taipei participen en un projecte d’intercanvi amb el col·legi Arnau Berenguer || Els joves asiàtics, sorpresos per l’alimentació i la cultura europees

Els alumnes asiàtics, en una de les classes del col·legi del Palau.

Els alumnes asiàtics, en una de les classes del col·legi del Palau.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola de Primària Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola compta aquests dies amb uns alumnes especials: es tracta de joves estudiants procedents de la ciutat taiwanesa de Taipei, que s’han atansat fins a aquest municipi del Pla d’Urgell a través d’un programa d’intercanvi. Tot va començar a partir de videoconferències que els alumnes del Palau van iniciar amb els joves de Taipei per practicar l’anglès i conèixer alhora una cultura procedent d’un altre continent.

A partir d’aleshores, els llaços d’amistat s’han anat estrenyent i han culminat amb la visita dels joves asiàtics, acompanyats de dos professores, al Palau. Aquí, els visitants han pogut participar en jocs tradicionals o visitar l’església i la guarderia locals. “Aquí gairebé no hi ha supermercats!”, es va meravellar un dels joves participants, Lin Yen Jin (el nom del qual es traduiria com Isaac).

I és que el menjar ha estat una de les diferències més grans que han trobat els petits taiwanesos, juntament amb l’educació i l’estil de vida en general pel contrast entre una ciutat i un petit poble, tal com va explicar una de les professores, Yu Ting Lo (Tina), que procedeix d’una ciutat “petita però molt bonica” (Taipei, la capital, té en l’actualitat més de dos milions i mig d’habitants).

Com a mostra de la seua amistat, els estudiants es van intercanviar diversos obsequis. Els visitants han conviscut aquests dies amb famílies dels alumnes de l’escola del Palau d’Anglesola.

Els estudiants asiàtics aprofitaran l’estada a la Península per visitar altres ciutats, com Barcelona o Madrid.

tracking