SEGRE

MÚSICA

Festival de Pasqua 'escolar'

Més de 800 alumnes d’escoles de la Segarra gaudeixen amb Brodas Bros de l’‘aperitiu’ musical del certamen || Al Teatre de la Passió, amb dansa i instruments tradicionals catalans

La companyia Brodas Bros va protagonitzar ahir al Teatre de la Passió de Cervera l’espectacle de música i ball ‘Vaivé’ per a públic escolar.

La companyia Brodas Bros va protagonitzar ahir al Teatre de la Passió de Cervera l’espectacle de música i ball ‘Vaivé’ per a públic escolar.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera va donar aquest dijous el tret de sortida a la setena edició del Festival de Pasqua. Ho va fer al Gran Teatre de la Passió amb una proposta plena de vitalitat i dedicada al món infantil, Vaivé, a càrrec de la companyia Brodas Bros. Sis músics i un cos de quatre ballarins van combinar una fusió explosiva de ball (hip-hop) i música amb instruments en directe (des de clàssics com el trombó o el saxo fins a tradicionals catalans com la tenora, el flabiol, el sac de gemecs, l’acordió diatònic o la tarota), recorrent tota la sala i barrejant-se amb el públic. Aquest estava format per més de 800 escolars de centres educatius de tota la comarca de la Segarra, que no es van tallar a l’hora de participar en les propostes rítmiques més atrevides i que van disfrutar amb una proposta de fusió entre la música tradicional, la clàssica i la moderna, i també amb música urbana.

El concert va ser el primer aperitiu del festival, el gruix de la programació del qual es desenvoluparà la setmana que ve, del 13 al 16 d’abril, amb una desena de produccions i prop d’una vintena d’actuacions en diferents punts de la capital de la Segarra. Per la seua part, el nou director del festival, Josep Maria Sauret –que substitueix en el càrrec Xavier Puig–, va manifestar aquest dijous que aquesta nova edició es presenta com “un repte en el qual he posat tota la meua il·lusió”.

Agenda

  • Les noves veus corals’. Dissabte, 8 d’abril: Concert al paranimf de la Universitat de Cervera (21.00 h) del cor infantil Amics de la Unió, de Granollers, i els cors del Conservatori de Cervera. 12 € adults (6 € menors de 12 anys).
  • Conferència. Dijous, 13 d’abril: Xarrada sobre la Simfonia Homenatge a Beethoven de Bernat Calvó. Sala Francesc Buireu, 19.30 h.
  • Concert inaugural. Dijous, 13 d’abril: Orquestra Simfònica Julià Carbonell, dirigida per Alfons Reverté. Universitat, 21.00 h. 15 €/12 € 

Entrevista a Emmanuel Niubò, director de la Polifònica de Puig-reig: «La Polifònica de Puig-reig, a prop del so de l’òpera» Emmanuel Niubò (1984) va començar a tocar el violoncel als sis anys. Del 1994 al 1998 va cantar com a corista i solista a la Maîtrise de Radio-France (coral infantil de la ràdio pública francesa). Va estudiar direcció d’orquestra amb Jean-Sébastien Béreau i de cor amb Patrick Marco. Va obtenir el grau superior de direcció coral per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). És primer violoncel de l’orquestra Les Musiciens d’Europe i dirigeix diversos cors catalans, entre els quals la Polifònica de Puig-reig, que actuarà al Festival de Pasqua de Cervera aquest Divendres Sant. Què podrem escoltar en aquest concert? Música catalana, escrita o harmonitzada al llarg del segle XX. La primera part serà més clàssica, amb sardanes, cançons tradicionals i algunes peces del Bestiari de Manuel Oltra sobre els coneguts textos de Pere Quart. La segona estarà dedicada a cançons de cantautors catalans. Què caracteritza la Polifònica de Puig-reig? D’entrada, la definiria com un dels millors cors no professionals de Catalunya. I com una espècie de miracle dins del panorama musical de la Catalunya central. És característic el seu so tan ric i ple, que s’atansa més al d’un cor d’òpera que no al de la majoria de corals amateurs del nostre país. A més d’una capacitat per enfrontar-se als repertoris més diversos sense perdre mai de vista les arrels. Li ha resultat fàcil posar-se al capdavant d’aquesta formació? Més que al capdavant, prefereixo dir que treballo amb ells perquè no em considero més que cap altre al cor, senzillament tinc una funció diferent. Crec que aporto més com a director que com a cantant, perquè dins del cor hi ha molta gent que canta molt millor que jo! Què significa actuar al Festival de Pasqua de Cervera? La veritat és que em fa molta il·lusió perquè aquest festival és una cita amb grans noms del panorama musical català i també internacional de la qual he sentit a parlar molt. Però no havia tingut mai l’ocasió de venir, sobretot perquè aquests últims anys tenia concerts a Ginebra durant la Setmana Santa. Actuar aquí és tot un honor!

tracking