SEGRE

TRIBUNALS

Sanitat, en la causa de Down

El ministeri estudia personar-se en la denúncia pel veto a 14 joves en un pub de la Zona Alta || La Fiscalia investiga un possible delicte de discriminació

Pilar Sanjuán, amb Guillem i Ester, dos dels joves vetats, i Jordi, tècnic, dilluns al Canyeret.

Pilar Sanjuán, amb Guillem i Ester, dos dels joves vetats, i Jordi, tècnic, dilluns al Canyeret.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves amb síndrome de Down que van ser vetats el cap de setmana passat per un pub de Lleida continuen rebent suports, també a nivell judicial, ja que el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat estudia personar-se en la causa presentada davant de la Fiscalia com a acusació particular. Així ho va assegurar aquest dimarts a aquest diari la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán, després de rebre una trucada des de la direcció general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del ministeri de Sanitat, dirigit per Dolors Montserrat. Després de brindar el seu reconeixement a l’entitat, el departament podria personar-se al costat de l’associació en la denúncia que va presentar dilluns davant de la Fiscalia de Lleida per vulneració dels drets de les persones amb discapacitat.

El Ministeri Públic ja ha obert diligències al local de la Zona Alta que va vetar l’entrada a un grup de catorze joves amb síndrome de Down divendres passat per un possible delicte de discriminació. El Codi Penal preveu un càstig per aquest tipus de conductes d’inhabilitació per a l’exercici de la professió, ofici, indústria o comerç per un període d’un a quatre anys.

A banda del suport del ministeri de Sanitat, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ja havia proposat a l’entitat presentar, paral·lelament al procés judicial, una denúncia davant de la direcció general d’Igualtat del seu departament i enviar una reclamació a l’Agència Catalana de Consum. Aquest reconeixement institucional se suma al brindat per centenars de ciutadans que, a través de les xarxes socials, s’han posat al costat de Down Lleida i dels joves afectats.

Tolerància i inclusió, els objectius Treballar per la inclusió i per la integració de les persones amb discapacitat és el principal missatge de les diferents associacions que han expressat el seu suport als joves de Down Lleida vetats en un local de la Zona Alta. El pub Fissure, després de presentar les seues disculpes a l’associació, va demanar col·laborar perquè el lleure nocturn sigui més inclusiu i aconseguir una societat més tolerant. Un objectiu que comparteix plenament Down Lleida, que ha portat el cas els tribunals no perquè el local tanqui, sinó per propiciar un canvi de mentalitat social.

tracking