SEGRE

HISTÒRIA

Recreació de la II Guerra Mundial a Artesa de Lleida

Des de dissabte i fins dilluns, amb uns 200 figurants que simularan la batalla de Nàpols || Amb mercat i ‘food trucks’

Un moment de la presentació, ahir, a la Diputació.

Un moment de la presentació, ahir, a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els carrers d’Artesa de Lleida, especialment els que envolten l’església de Sant Miquel, es convertiran des d’aquest dissabte i fins dilluns en l’escenari de la batalla que es va entaular a Nàpols el setembre del 1943, en el marc de la Segona Guerra Mundial, que va servir per alliberar la ciutat de l’ocupació nazifeixista.

Serà amb la tercera edició de la reconstrucció històrica organitzada pel grup lleidatà Eto Battles i gràcies a la qual arribaran a aquesta localitat del Segrià figurants de tot Espanya i de França. En total, seran uns 200, que protagonitzaran diverses escenes i que permetran als visitants (a les dos edicions anteriors, a Torrebesses, van assistir unes 10.000 persones) submergir-se en aquesta estapa de la història.

“L’objectiu és oferir un viatge en el temps i muntar un plató de cine al mig d’un poble”, va explicar Jordi Palau, un dels impulsors. A més a més, l’esdeveniment també comptarà amb la recreació d’un hospital de campanya, amb un mercat amb uniformes, antiguitats i material de col·lecció, i un festival de food trucks. A més, en aquesta ocasió, els organitzadors també han impulsat un concurs d’art contemporani, obert a artistes professionals i aficionats que hauran de pintar i modelar xapes metàl·liques simulant el fuselatge dels avions de l’època. L’activitat es completarà amb un taller infantil.

tracking