SEGRE

RELIGIÓ ESDEVENIMENTS

Batejos i comunions repunten

Tots dos sagraments van augmentar l’any passat en el conjunt de les comarques lleidatanes després de diversos anys de descensos || La recuperació econòmica, una de les possibles explicacions

Una nena observa vestits de comunió a la botiga Lianes de l’Eix Comercial.

Una nena observa vestits de comunió a la botiga Lianes de l’Eix Comercial.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de batejos i de comunions comptabilitzats en el conjunt de les comarques lleidatanes es va incrementar el 2016 per primera vegada en els últims anys, quan la tendència havia anat a la baixa. Així, l’any passat es van batejar un total de 2.137 nens i nenes entre les diòcesis de Lleida, Urgell i Solsona, més d’una vintena més que el 2015.

Tanmateix, en els anys anteriors s’havia acumulat un descens que havia estat especialment accentuat en el cas del bisbat de Lleida, amb un 33% menys de batejos des del 2008, quan se’n van registrar més de 1.300. També repunten les comunions, ja que el 2016 van rebre aquest sagrament 2.026 lleidatans, gairebé un centenar més que un any abans, la qual cosa contrasta amb els tres anys anteriors, durant els quals s’havia arribat a registrar fins a un 16 per cent menys. Tanmateix, per separat, no totes les diòcesis han experimentat aquesta tendència a l’alça. Sí que ha passat a Lleida i Urgell, però a Solsona en tots dos sagraments s’ha registrat un lleuger descens.

Per diòcesi, Lleida i Urgell van incrementar, però a Solsona hi va haver menys batejos i comunions

Fonts consultades per aquest diari coincideixen a assenyalar que el descens que ha protagonitzat la natalitat en els últims anys a les comarques lleidatanes, unit al procés de secularització, serien els principals motius de la baixada generalitzada del nombre de batejos i de comunions que s’ha experimentat aquesta última dècada. “Ara comencen a estabilitzar-se”, asseguren des de la diòcesi de l’Urgell. Una de les possibles explicacions al repunt actual seria la recuperació econòmica ja que, malgrat que batejos i comunions són sagraments que no costen diners, encara van molt lligats a una celebració.

Contràriament a aquest increment que es va registrar el 2016 a les comarques lleidatanes, a Catalunya tant batejos com comunions van continuar a la baixa l’any passat.

tracking