SEGRE

ACTIVITAT FÍSICA

Jocs per als grans a Agramunt

Celebren les primeres Olimpíades de les residències de la comarca amb més de 110 participants || Reben el suport d’un centenar de voluntaris

Imatge d’una de les quatre proves d’aquests Jocs Olímpics per a la gent gran.

Imatge d’una de les quatre proves d’aquests Jocs Olímpics per a la gent gran.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt es va convertir aquest dijous en seu olímpica i ho va fer amb uns Jocs molt especials, ja que estaven dedicats als més grans de les residències de la comarca. Més de cent deu usuaris de vuit residències amb mig centenar d’acompanyants i mig centenar més de voluntaris, així com uns seixanta escolars, van fer possible la celebració d’aquests primers Jocs Olímpics. No va faltar-hi cap detall.

A primera hora del matí, els alumnes de cinquè i sisè de Primària de les escoles Macià Companys i Mare de Déu del Socós van arribar a la zona dels pavellons encapçalats per Lik, la mascota dissenyada per un dels alumnes. Els nens van entregar la torxa a dos usuaris d’Alba de Tàrrega, Xavier i Albert, que van ser els encarregats d’encendre el peveter.

Seguidament, va tenir lloc la desfilada dels grups, els parlaments i l’inici de les quatre proves, en les quals els esportistes van exercitar i van promoure el moviment, la punteria, la força i l’agilitat. Durant més de dos hores, els més de cent deu participants van portar a terme les proves d’afinar la punteria en una cistella de bàsquet i en una diana o jugar a bitlles.

La participant de més edat va ser Alfonsa, de la residència Ribera del Sió d’Agramunt, que amb 97 anys va explicar que “em trobo molt bé i estic molt contenta, faré tots els jocs”. La directora de la residència Mas Vell d’Agramunt i impulsora de la iniciativa, Marta Pérez, va explicar que l’objectiu és “fomentar la socialització de les persones grans, així com promoure l’activitat física”. L’alcalde, Bernat Solé, es va mostrar molt orgullós del fet que la localitat acollís una iniciativa d’aquestes característiques.

Imatge d’una de les quatre proves d’aquests Jocs Olímpics per a la gent gran.

Imatge d’una de les quatre proves d’aquests Jocs Olímpics per a la gent gran.SEGRE TÀRREGA

tracking