SEGRE

SOLIDARITAT ALLOTJAMENT

Els pisos del Seminari acullen tres famílies més, dos refugiades

Només hi queda una vivenda disponible i ja hostatgen 32 adults i 26 menors

Imatge d’arxiu d’un dels pisos després de la inauguració.

Imatge d’arxiu d’un dels pisos després de la inauguració.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any i mig després de la seua etapa, el projecte dels pisos socials del Seminari està pràcticament completat, després que unes altres tres famílies es beneficiïn d’aquests habitatges. En les últimes setmanes, la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, que gestiona els pisos, ha donat el vistiplau a la incorporació de tres famílies, dos de les quals són refugiades procedents de Síria i Rússia. La inclusió d’aquestes últimes ha estat gràcies a un conveni subscrit amb Creu Roja de Lleida, que s’encarreguen de l’acollida de les persones refugiades i que demanen asil.

El president del projecte, Carles Sanmartín, va explicar ahir a aquest diari que amb les últimes incorporacions els pisos del Seminari ja acullen 32 adults i 26 menors. Com una aposta per la diversitat, deu de les famílies de les Llars són d’origen estranger, mentre que unes altres vuit són de nacionalitat espanyola. D’aquesta forma, dels 19 pisos socials disponibles, 18 ja estan ocupats, mentre que el que queda, que està adaptat per a una persona amb minusvalidesa, ja compta amb una petició.

El projecte compta amb la implicació de les famílies i dels més de trenta voluntaris de la fundació

“En l’última setmana, una persona s’ha interessat per aquest pis, que és més petit i amb una sola habitació, i ara la fundació determinarà si compleix els requisits per poder accedir-hi”, va assenyalar Sanmartín.

Un projecte, destaca, que és possible gràcies a la participació de les famílies i l’entrega dels més de trenta voluntaris, ja que la fundació només té una persona contractada, que és la treballadora social. “És un exemple de convivència que, d’una forma o una altra, ens enriqueix a tots”, va explicar Sanmartín.

Així mateix, les famílies també han iniciat una comissió per estudiar un projecte laboral per donar feina a alguns dels habitants d’aquesta comunitat i que comptarà amb una inversió de 25.000 euros. Com ja va publicar aquest diari, està en fase inicial i estudia la possibilitat de crear una cooperativa en un terreny cedit.

Creu Roja atén en l’actualitat 27 refugiats arribats a Lleida? La crisi humanitària dels refugiats sirians a Europa ha fet saltar les alarmes sobre una problemàtica que fa anys que succeeix i, de fet, l’arribada de refugiats ha estat contínua per motiu de les guerres. En l’actualitat, Creu Roja atén a Lleida 27 refugiats de diverses nacionalitats, una minoria dels quals són sirians, i totes aquestes persones es troben entre la primera i la segona fase del projecte d’atenció. Cada fase dura sis mesos i consisteixen a cobrir les necessitats bàsiques, la integració i l’autonomia laboral. Quan s’arriba a la tercera fase, al cap de dos anys, aproximadament, s’entén que aquestes famílies poden valer-se per si mateixes. Han arribat a Lleida a la recerca de protecció a l’escapar-se del seu país per la guerra, repressions polítiques, religioses o d’orientació sexual.

tracking