SEGRE

GASTRONOMIA

La Xicoia renaix amb força

L’associació recupera l’activitat després de cinc anys amb l’objectiu de potenciar la gastronomia del Pallars || Vol portar les tradicions als centres escolars

Fotografia de grup dels participants dissabte a la nit en l’entrega de premis de La Xicoia d’Or celebrats a Sort.

Fotografia de grup dels participants dissabte a la nit en l’entrega de premis de La Xicoia d’Or celebrats a Sort.LA XICOIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc anys de reflexió donen per a molt i a l’associació gastronòmica de La Xicoia li han servit per tornar a l’activitat amb força. Diumenge a la nit van oferir la desena edició dels premis Xicoia d’Or, per retre homenatge a restaurants i personalitats compromeses amb la gastronomia del Pallars. El sopar, amb 120 comensals a l’Hotel Pessets de Sort, va tenir com a protagonista el producte de proximitat.

Entre els guardonats hi havia Maria Julià de la Fonda Farré de Baró, que va rebre la Xicoia d’Or per la seua trajectòria professional, i l’actor Francesc Orella, com a gastrònom de l’any. Per la seua part, el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, va ser premiat per la seua promoció de la cuina del Pallars, i el del producte de l’any va ser per a Clara Ferrando, de la formatgeria Casa Mateu. Tanmateix, el guardó més emotiu va ser per a l’actor Carles Canut, padrí de La Xicoia, al qual l’associació va voler homenatjar amb la cançó Paraules d’amor, de Joan Manuel Serrat, interpretada en el sopar pel grup Max Acústic.

El president de La Xicoia, Ramon Aytés, va assenyalar ahir a aquest diari que necessitaven aquells cinc anys d’aturada per reflexionar en noves accions. Ara, amb l’objectiu de promocionar la gastronomia pallaresa, l’entitat, amb una dotzena de restaurants, se centrarà a ensenyar les tradicions i recuperar el patrimoni gastronòmic. Ho faran, va explicar, centrant-se en els més joves, per la qual cosa volen impartir tallers als centres escolars, a banda de participar en actes populars i demostracions.

tracking