SEGRE

L'Aplec del Caragol, amb una colla de Perpinyà

La festa gastronòmica se celebra del 26 al 28 de maig amb la participació de 102 colles

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trenta vuitena edició de l’Aplec del Caragol reunirà els dies 26, 27 i 28 de maig als Camps Elisis de Lleida 13.000 membres de 102 colles, que consumiran unes 12 tones de caragols. La federació de colles (FECOLL) ha presentat aquest dimecres la gran festa gastronòmica de Ponent, que aspira a convertir-se en festa d’interès turístic i que enguany compta amb la participació d’una colla de la Catalunya Nord, de Perpinyà.

El programa comença el dissabte 20 amb una cursa solidària i continua durant tota la setmana que ve. Entre els actes destaca l'entraga dels premis Llimac i Bové. El primer (en negatiu), per al periodista esportiu de TV3 Xavier Valls que va celebrar la derrota del Lleida Esportiu davant del barça B, i el Bové (en positiu) per al periodista Cosme Garcia.

També esperen poder celebrar l’ofrena al fundador Manel Calpe amb normalitat, després que el passat 1 de maig la seva estàtua va aparèixer al terra.

D’altra banda, la federació de colles demana una millora de les instal·lacions que, segons diuen, estan molt deteriorades. Tant per als collistes com per poder atendre millor als milers de visitants que s’esperen durant tot el cap de setmana

Com cada edició, les diferents colles organitzen actes dins del seu recinte oberts a tots els visitants, als que cal afegir les degustacions o la cercavila, entre altres. I és que només en despeses d’infraestructura i organització la federació i les penyes es gasten uns 1,4 milions d’euros, una xifra que alguns estudis apunten que ascendeix fins als 6 milions pel que fa a l’impacte econòmic per a la ciutat.

vídeo promocional de l'aplec del caragol

L'acte de presentació de l'Aplec del Caragol.

L'Aplec del Caragol s'internacionalitza amb una colla de PerpinyàÒscar Mirón

Web de l'Aplec del Caragol

tracking