SEGRE

CELEBRACIONS ACTIVITATS

Més música a Moros i Cristians

La desfilada tornarà a tenir sis bandes i l’entitat estrena un grup de percussió || Desfilaran unes 700 persones entre músics i integrants de comparses

Presentació de la festa, ahir, a la seu de l’entitat.

Presentació de la festa, ahir, a la seu de l’entitat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La música és una part important de la festa de Moros i Cristians.” Així ho va dir quest dimarts Josep Lluís Gázquez, president de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, i així es veurà reflectit en la pròxima edició, que se celebrarà aquest dissabte i diumenge. I és que la desfilada tornarà a comptar amb sis bandes de música després de dos anys tenint-ne cinc i, a més, estrenarà per a la festa un grup de percussió propi.

Musical també és una altra de les novetats d’aquest any, ja que per a la desfilada infantil i com a prèvia al concurs de bandes, els músics no es concentraran com habitualment al carrer Cavallers, sinó que ho faran des de diferents punts per unir-se posteriorment al Roser.

No obstant, l’acte central tornarà a ser la multitudinària desfilada de diumenge, en la qual està previst que participin unes 700 persones entre integrants de les sis comparses i de les sis bandes de música. Acabaran al pont llevadís de la Seu Vella amb una batalla en la qual, seguint la tradicional alternança de la festa lleidatana, seran els moros els que en aquesta ocasió guanyaran la ciutat. La lluita d’aquest any no la protagonitzaran dos especialistes com fins ara, sinó que seran persones de la mateixa entitat, que ha organitzat aquest hivern un taller de lluita. També podrà veure’s dansa medieval que s’ha treballat aquests mesos des de l’associació.

El pressupost amb què compta l’entitat per a totes l’activitats de l’any és d’uns 70.000 euros.

tracking