SEGRE

POLÈMICA

Novell vincula l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna en nens

El bisbe de Solsona es pregunta si la “creixent confusió en l’orientació sexual dels adolescents” no és per aquest motiu || Veu molt difícil “el creixement equilibrat” si falta el pare

David Rodríguez i Xavier Novell, a la festa major de Solsona.

David Rodríguez i Xavier Novell, a la festa major de Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va suggerir aquest diumenge en la glossa dominical que l’homosexualitat pot estar vinculada amb l’absència de la figura paterna en el procés d’educació dels nens i adolescents. En el seu escrit, cita un text del papa Francesc sobre la família (concretament el capítol V de l’Amoris Laetitia) i tot seguit es demana “si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual de molts nois adolescents no és a causa que” del fet que –llavors torna a citar el papa– “en la cultura occidental la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, difuminada”.

Novell defensa la presència de la figura paterna i materna per a un creixement “equilibrat”

Segons Novell, “en un temps com el nostre, és molt difícil el creixement serè i equilibrat si falten uns pares que exerceixin la seua funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina”. Diu que “és saludable i clarificador llegir el número 175 [de l’exhortació Amoris Laetitia del papa Francesc] que conclou dient que hi ha rols i tasques flexibles que s’adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de les dos figures, femenina i masculina, crea l’àmbit més adequat per a la maduració del nen”. És en aquest punt quan introdueix la reflexió anteriorment assenyalada sobre l’homosexualitat.

El bisbe de Solsona tanca la glossa amb una recomanació a tots els pares i mares, i en especial els que esperen fills o ja els eduquen en la infantesa, perquè llegeixin l’escrit del papa Francesc i reflexionin sobre el seu paper en l’educació dels fills.

Les frases

  • «En un temps com el nostre és molt difícil el creixement serè i equilibrat si falten uns pares que exerceixin la seua funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina»
  • «Em pregunto si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual no és a causa d’això»
  • «Recomano a tots els pares i mares que llegeixin aquestes pàgines, les conversin i les utilitzin per millorar la seua tasca» 

El prelat va proposar cursos de sexualitat des de la moral catòlica Novell va anunciar l’octubre passat la creació d’un grup per impartir cursos d’educació sexual en col·legis i parròquies després de mostrar la seua preocupació per l’actual orientació sexual que reben els adolescents, sobretot pel nombre d’embarassos no desitjats i avortaments i va apostar per una formació en sexualitat basada en la moral catòlica. Segons Novell, els menors en l’actualitat són “esclaus d’una cultura sexualista” fruit de la irresponsabilitat. No és l’única mesura polèmica que ha pres Novell. L’abril passat, va advocar per prohibir els actes laics a les esglésies. Anteriorment, va proposar cases d’acollida per evitar que les dones avortin i va defensar retallar la llei de l’avortament i dels casaments entre homosexuals.

tracking