SEGRE
El Mossos d'Esquadra alerten del perill del joc 'balena blava'

Una nena de Balaguer, primera víctima a Lleida del joc de la 'Balena blava'Mossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ser víctima del macabre repte de la Balena blava o de qualsevol altre tipus de delicte comès a través d’internet es pot arribar a evitar seguint alguns consells dels experts.

Per exemple, els Mossos d’Esquadra recomanen als pares que es familiaritzin amb aplicacions de mòbil i xarxes socials per educar els seus fills en un ús responsable de les noves tecnologies. També és important donar als menors estratègies perquè puguin protegir-se sols dels possibles perills de xarxa, parlant obertament amb ells de com actuar davant de continguts inapropiats o situacions que els puguin incomodar. Un altre dels consells que es poden seguir en aquesta línia és que els pares naveguin per internet al costat dels fills. D’aquesta manera, podran conscienciar-los sobre els riscos de compartir informació personal o imatges i fer-ho amb persones que no coneixen, a més de supervisar l’adhesió a qualsevol xarxa social.

També es recomana establir regles de seguretat, de temps i d’ús i utilitzar eines de control parental.

Finalment, i en especial en el cas de Balena blava, els Mossos d’Esquadra aconsellen estar alerta si es detecten conductes estranyes en un adolescent o si s’observen marques al seu cos, davant les quals s’ha d’informar ràpidament.

tracking